29 elokuuta 2012

VIHDOINKIN

Moni asia tuntuu nyt selkeemmältä, kun AFS laittoi infokirjeen meidän tulevasta Pariisin-orientaatioleiristä. Kun me kuus Ranska-vaihtaria lennetään Pariisiin perjantaina 7.9. (!!), meiät viedään paikkaan Résidence Internationale de Paris, jonne tulee kaikki maailman AFS Ranska 2012-13-vaihtarit! Siellä on sitten kaikenlaista toimintaa ja kierrellään vähän myös Pariisissa. Sunnuntaina on sitten se päivä, jota odotan kaikista eniten - silloin lähdetään junilla omalle lähialueelle tulevien muiden kanssa "kotiin" ja tavataan HOST-PERHE! 

Pieni paniikki voi iskeä silloin sunnuntaina, koska jo maanantaina alkaa koulu. Outoa on sinänsä se, että monissa maissa
vaihtoonlähtijät saa sopeutua vähintään muutaman päivän ennen kuin koulu alkaa, mutta meillä se tapahtuu heti seuraavana aamuna. Oudompaa vielä on, että Ranskassa koulu alkaa jo viikkoa ennen, kuin me mennään kouluun. Tätä asiaa ei nyt mitenkään voi muuttaa eli näillä mennään, jännää siitä ainakin tulee.

Vaikkei mulla oo mitään omaa vertailukohdetta, mun mielestä AFS on hoitanut kaikki asiat tosi sujuvasti. Ne vastaa kaikkiin kysymyksiin sähköpostitse tosi nopeasti, kertoo asioista hyvissä ajoin (tohon leiriinkin nyt on 1,5 viikkoa) - lentotiedot ja kaikki tuli jo viikkoja sitten. AFS on myös suhteessa edullisin, koska se maksaa tarvittaessa koulumatkat, -kirjat, -puvun, sitten on näitä leirejä monta mitkä ei maksa lisää ja se ei myöskään maksa perheille.

Ennen lähtöä pitää vielä ainakin

  • kuvata mun huikeeta asuinpaikkaa - täytyy todella tarkkaan valikoida mistä ottaa kuvia ettei se host-perhe ihan järkyty... Helsinkiä oon jo jonkun verran kuvannut, kiva sitäkin vähän esitellä kun se on kuitenkin ehkä ainoa kaupunki, minkä joku saattaa tietää. 
  • kirjoittaa hosteille pitkä viesti ennen kuin me jo nähdään ihan livenä
  • viettää parit läksiäiset ja hyvästellä kaikkia
  • katsoa monta ranskalaista leffaa mun parhaan kaverin, joka myös lähtee vaihtoon Ranskaan samalla koneella, kanssa
  • olla suomalainen: syödä paljon ruisleipää ja saunoa
  • no, pakata! Hyvin suunniteltu on puoliks tehty ja tästä hommasta kyllä tykkään vaikka siitä vaikeeta lopulta tuleekin. Sitten vaan karsitaan reilusti ja ostetaan Ranskasta parempaa tilalle :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Bisous!