17 lokakuuta 2017

Puoliväli.

Niin se vaan tuli tääkin vaihto jo puoliväliin... Ihan hullua aatella toisaalta miten nopeesti tää kaks kuukautta on mennyt, toisaalta miten paljon siinä ajassa ehtii tutustua maan kulttuuriin, reissata ja oppia kieltä. Yritän ajatella tällä jälkimmäisellä tavalla koska sitten tajuun että mulla on vielä saman verran jäljellä täällä upeessa maassa ja vaikka mitä reissuja vielä tiedossa!!! (esim tollanen yks Machu Picchu jos joku on joskus kuullu?!!!!).

Viime viikolla sai vähän nostalgisoida vanhoja hyviä Ranska-aikoja, kun mun ranskalainen työkaveri Disneylandista oli Limassa käymässä! Sen reissun päämäärä oli sen Jenkeissä Disneyworldissa työskennellessä tapaama perulainen tyttöystävä, mutta kiva kun löysi mullekin hetken aikaa. Hassua että kolme vuotta sitten tutustuttiin Pariisissa ja nyt nähtiin Limassa... Ties missä ens kerran!



Alan jo vähän kyllästyä tähän safkaan tai ainaiseen riisiin ja perunaan ainakin. Liha kyllä on hyvää ja vihannekset yleensä. Onneks puolet ajasta ainakin kokkaa ite niin tulee vaihtelua.


Onko Suomessa vielä näitä?? Oon nähny Honkkareissa ja täällä näitä jätskirullia, ihan huikee bisnesidea!! Valitse täytteet ja tolle jäiselle levylle levitetään vaniljakastikkeen tapaista joka jäätyy siinä ja sitten vaan kääritään rullaksi. Suomessa jos on niin maksaa varmaan ihan hunajaa, täällä tommosen 2,5 € niiiin monella täytteellä! 




Peru pelasi taas fudiksen MM-karsinnoissa ja oltiin hurraamassa yhessä sporttibaarissa. Tasapeliin päättyi mutta perulaiset juhli kuin olis voittnaeet maailmanmestaruuden. Siis ihan tajuton hulabaloo!! Kai 35 vuoteen ne ei oo olleet MM-kisoissa joten ymmärtäähän sen mutta huhhu! Oli kyllä jännä matsi ja mitä ihmettä mulle tapahtuu että alan melkein tykkää futiksesta.... Seura tekee kaltaisekseen? Taas kun oltiin jatkoilla, puhelin vietiin kahdelta tytöltä. Oon aika ylpeä että vielä on tallella oma nyt kahden kuukauden jälkeen... Koputan puuta.




Mun ja mun ranskalaisen kaverin huikeella tutorilla oli synttärit ja vietiin se syömään. Täällä sushi on ihan törkeen hyvää, siinä on sellanen perulainen twisti ja tosi erilaisia raaka-aineita mitä vaikka Suomessa näkis, kuten bataattia tai passionhedelmää. Teetettiin sille myös muki meidän kolmen yhteiskuvilla.



Viikonloppuna mun kalenterissa luki että opiskele. Harmi kun en muistanut katsoa kalenteria!!!!? Nyt koeviikon jälkeen voin kyllä todeta että onneks en tuhlannut yhtään enempää aikaa lukemiseen, nää kokeet oli taas ihan vitsi.... Sen ajan käytin sen sijaan työnhakuun, joka stressaa tällä hetkellä tosi paljon. Ois kiva olla duunit tiedossa Suomeen palatessa!! 

Oltiin tän tutorin kotibileissä lauantaina pitkästä aikaa ulkona parhaimmalla kämppisporukalla. Viikonloppu olikin vielä normaalia pidempi kun mulla oli kokeita vasta torstaina, eli kiva viikon viikonloppu!





Peru pelasi taas, tällä kertaa Kolumbiaa vastaan ja nyt vasta olikin hullua. Oltiin katsomassa matsi Mirafloresin, turistialueen, keskuspuistossa ja siellä oli tuhansia ihmisiä punavalkoisissaan. Kumpanakin matsipäivänä aamusta alkaen oli niin ihmisillä kuin koirilla vain valkoista ja punaista vaatetta, kaikilla kaupoilla ja ravintoloilla oli ilmapalloja, lippuja ja muita koristeita sisäänkäynnillä, kaupan kassoilla tietysti pelipaidat ja kaikki kadulla moikkaili ja hymyili iloisesti kun meillä, selvästi ulkomaalaisilla, oli myös asiaankuuluva varustus! 

Matsi oli taas tasapeli, mutta Peru sekosi kuten jo arvata saattoi. Ihan mieletöntä yhteishenkeä osoittaa tällanen urheilutapahtuma, kaikki hoki kuorossa 'Olen perulainen ja tänä iltana meidän pitää voittaa' -tyyppisiä kannustushuutoja ja hali toisiaan Perun tehtyä maalin. Vielä olis sit ens kuussa karsinta Uutta-Seelantia vastaan ja maan pitkäaikainen unelma käy ehkä toteen! Ihan mahtavaa miten voi koko maa elää ja hengittää tätä lajia. Mieletön show oli keskustassa toi valtava lippu ja kauheesti punasia ja valkosia valoja ja vaikka mitä tunnelmannostattajashowta vaikka tunnelma oli katossa ilmankin!!




Nyt on talvi VIHDOIN pikku hiljaa väistymässä ja on ollut tosi upeeta keliä monena päivänä. Tällasina aurinkoisina 20+ päivinä tää on niin kaunis ja ihana paikka... Jengi tekee tota liitovarjoilua (?) ihan meidän himan nurkalla, tosi siistin näköstä! Mulla on kauhee hauvakuume ollut koko tän ajan täällä kun ei oo omaa koiraa saanut halia, sain tosta Jack Russellista tuoreimman perulaisen kaverin. Kirjottelin kai kerran että näin kuolleen merileijonan juoksulenkillä, nyt näin kolme yhellä kerralla viime viikolla!!? Harvemmin tulis Suomessa vastaan.




Perjantaina ei voitu tosiaan bailata kun monilla meillä oli vielä tenttejä lauantaina. Kokkailtiin siis mun yhen parhaista vaihtarikavereista, kolumbialaisen poitsun kanssa ja suunniteltiin meiän reissua Kolumbiaan! Lattarireissu starttaa Ecuadorista ja jatkuu Andresin luokse Kolumbiaan tammikuussa!!!!!1 


Niin joo, meillä oli tosiaan myös koeviikko. Jouduin käymään kääntymässä koululla muutamana päivänä viikon loman jälkeen: oli yks koe torstaina ja toinen perjantaina, ja koko 9-17 päivän vietin lauantaina koululla kahdessa kokeessa. Nää kurssit on kyllä aika lailla jo päästy läpi vaikkei tekis enää mitään toisella puoliskolla, sen verran paljon on ryhmätöitä ja muita tehty. Yhen feilasin ehkä mutta sillä ei oo väliä kurssien suhteen, muuten meni tosi hyvin mikä on tietty ihme sinällään.


Kaikki hyvä loppuu aikanaan, niin myös ikuisuudelta tuntunut 3-päiväinen koeviikko! Siispä kaikki oltiin aivan huikeella bilefiiliksellä lauantaina ja oli ihan super kivaa nähdä kaikkia pitkästä aikaa ja niin hyvällä mielellä! Täällä on se paha että baarit ei sulje joten seuraava päivä menee ihan läskiks, mutta sellanen päivä teki niiiiin hyvää, koko päivä pyjamassa, kyllä, käytiin pyjamassa myös Pizza Hutissa (200 metriä kotoa). Produktiivisin asia mitä tein oli nousta sohvalta ja tehdä kämppiksille vanha kunnon suomalainen pannukakku! Muuten katottiin leffoja ja höpötettiin, olipa kivaa!





Kun oli akut ladattu oli kivasti voimia yksipäiväiseen kouluviikkoon ja oonkin taas loman tarpeessa! :D:DD:DD:D:

Nyt siis oon jo valmiina vaihtamaan taas vaihtamaan t-paidan ja farkkutakin siihen yhteen mun kaverin lainaamaan jättimäiseen toppatakkiin kun tänään aamuyöllä suuntana on Perun ylpeys, Machu Picchu ja Cuscon kaupunki!!!!! Ja seura onkin vähän harvinaisempaa herkkua!!!!!!!!!!!!!! Meksikossa vaihdossa oleva kamu lentää Cuscoon ja treffataan siellä ekaa kertaa huhtikuun jälkeen! Jippiiiiii

Hasta luego!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Bisous!