10 helmikuuta 2013

JEE

Niin paljon puhetta eri kielilla, naurua, uusia kohtaamisia ja yhdessa olemista ja tekemista mahtui taas tahankin jarjeston viikonloppuun. Talla kertaa oli vahan eri kuvio koska mukana oli myos ranskalaiset jotka lahtee ens vuodeks tai ainakin 3kk vaihtoon syksylla. Taalla ei sita enkkua siis harjoita missaan etta olin niin ilonen ku uusina meian alueelle tuli australialainen jatka (surffari vaatimattomasti) ja uusiseelantilainen tytto jotka ei osannu ranskaa oikeestaan ollenkaan ni otin kyl ilon irti. Kauheeta tai siis ihan sairaan ihanaa miten ranska vaikuttaa niin vahvasti et koko ajan pomppaa ranskankielinen sana tai sen alku ja sit tajuu vaihtaa. Ilmio mika monilla on myos se et alkaa toisen kielen rakenteita puhuu eri kielella mika ei tee jarkee sit ollenkaan. JA ku alkaa ite keksii omia sanoja, tan viikon helmet karsimys: suffrance (souffrance ranskaks, enkuks suffering) ja vastata: reponse (repondre ranskaks, respond enkuks). Sit viela pahinta et alkaa lausuu sanoja ranskalaisittain. EIIIIIIIIIIII


Siella oli sit taa Emma joka tulee Suomeen elokuussa, alakuvassa vasemmalla. Se naytti mulle kuvat ja kirjeen mitka sai sen perheelta, kotoisa fiilis tuli niita lumikuvia katella. Aika perus suomalainen perhe luulisin ja tosi innoissaan ku niilla on tanakin vuonna ranskalainen siella. Ainoo mika mua vahan mietityttaa ku se menee siihen suomalais-ranskalaiseen kouluun Stadiin mut jos sil on osa koulusta ranskaks ni mita se oppii! Saa nahda. Kellaan muulla lahtevalla ei tosiaan oo viela perheita se on niin kaukana viela niiden lahto. Ja meidan kotiinpaluu myos :)


Noilla jarjeston AFS:n (paras valitkaa se!) tapaamisilla oppii vaikka mita. Me puhutaan kaikista tuntemuksista ja haaveista ja peloista ja tehdaan jotain ihan random juttuja yhdessa ja sen takia just on niin sairaan hauskaa. Tahankin viikonloppuun mahtui letkajenkkaa joka on niin kestosuosikki! Sita tosin tanssittiin LMFAO:n Party Rockin tahtiin, hyvin toimi. Syotiin kansainvalinen buffa et kaikki toi jotain omanmaalaista melkeinpa, australialainen sanoi ihan avoimesti et niilla ei OLE minkaanlaista omaa ruokaa et ne matkii kaikki muilta. Viimeks ei ollu mahdollisuutta lammittaa niit ruokia ni tein vaa lohikatkarapu yms. salaatin ku oisin halunnu teha makaronilaatikkoo tms. mut sita nyt ei kylmana kukaan haluu. Ihana lause jota sai taas ylpeana hokea "Olen suomalainen".

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Bisous!