07 huhtikuuta 2021

Lomalla viimeinkin

Nyt on kotiuduttu pääsiäisen kahdelta reissulta ja taas ois kertomuksia! Hauskaa miten loma voikin tuntua niin lomalta vaikka koulutyöhön tai sen ajattelemiseen käyttämäni aika ei oo koskan ollut näin vähäistä 15-vuotisen koulutaipaleeni aikana. 

Loma alkoi tietysti pikku lämmittelyhaikilla ja iiiiisolla kauppareissulla koska tarvittiin kakkosreissulle kaikki viiden päivän ruoka (tässä kehitysmaassa kun kaupat oli käytännössä koko pääsiäisen kiinni). Sitten saatiin vastavierailulle meidän uudet kaverit Oslosta – nää hollantilaiset pojat jotka kokkaili meille lähtiessä dinneriä kun tultiin Huippuvuorilta Oslon kautta kotiin!



Sitten sunnuntaiaamuna 28/3 oli suuntana suomalaisten mökkireissu numero 2! Sitä eeppisyyden määrää kun taas 15 maamiehen kanssa pääsi mökille!!!!!!! Maisemat oli vaihteeks upeet ja matkalla pysähdyttiin jopa muutamalle luonnon nähtävyydelle – ensin tällanen iso iso vesiputous Tvindefossen, ja sit Stegasteinenin näköalapaikka joka oli muuten aivan mieletön! Eväsretki vuononrannassa oli myös kiva etappi matkalla.







Kun päästiin mökille Myrkdalenin laskettelukeskukseen, yhdellä pakulla ja kahdella henkilöautolla, oltiin ihan että MITÄ????? Mökkireissun järjestäjätiimi oli fiksannut sellasen luksusmökin etten oo yhtä hienolla koskaan ollut! Meitä mahtui 15 henkeä nukkumaan (paitsi ei juuri nukuttu) tosi hyvin ja enemmänkin ois mahtunut eli ihan super iso lukaali vuorenrinteessä, porealtaineen kaikkineen. Oli meidän viime reissunkin mökki hieno mutta ei sillä ollut mitään tekemistä tän kanssa – ja tällä kertaa parasta oli olla yhdessä samassa mökissä koko jengi eikä kahdessa eri mökissä kuten viimeksi.



 




Mökissä käytiin tosin vaan lähinnä syömässä sillä suurin osa reissun hereilläoloajasta kului meidän ulkoporealtaassa (!!) Se vasta oli elämää!!





Naapurit kävi kahdesti valittamassa meidän menosta ja mökin omistajalta tuli aika tiukkaa sanaa jälkikäteen... Mutta hauskaa oli!! Kokonaista kolme henkeä kävi myös laskettelemassa yhden sadepäivän.

Joo-o, ei tätä reissua voi tän paremmin avata, mikä tapahtuu Myrkdalenissa jää Myrkdaleniin mutta siistiä oli ja on nää vaan huikeita tyyppejä!




Paluumatkalla osuttiin katukivetykseen ja oltiin ihan paineissa että tuleepa iso lasku varmaan vuokraamolta mutta selvittiin säikähdyksellä ja just tuli vahvistus ettei tarvii maksaa mitään! Tää kävi vieläpä Bergenissä eli oltiin jo melkein kotosalla, Mäkkärin pihassa niin ois kyl tullu kalliit euron juustot...


Palasin kahden reissun välissä kotiin kokonaisiksi kuudeksitoista tunniksi ja oli kyllä ihana fiilistellä keväistä Bergeniä. Koko kaupunki oli nauttimassa kevätauringosta ja lämmöstä. Tässä mun uusia kotikulmia:



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Bisous!