02 huhtikuuta 2021

Uutisia Bergenistä

MULLA ON NIMITTÄIN UUSI KOTI!!!!!!!!!! Ja neljä norjalaista sosiaalisesti kyvykästä ja siistiä poikaa kämppiksinä.


Miten tässä näin pääsi käymään? No, sanotaanko näin että meni lopullisesti hermo niihin vanhoihin kämppiksiin joilla ei ollut sosiaalisia tai elämänhallintataitoja. Otin siis vuokraisäntään yhteyttä ja huonon sängyn ja huonon työpöydän ja -tuolin (olematon ergonomia) verukkeella (totta siis nämäkin mutta ei pääsyy miksi halusin muuttaa) sain samana aamupäivänä tapaamisesta jo uuden huoneen toisesta asunnosta. 

Ihana miten nopeasti kaikki hoitui, niinpä parin tunnin sisällä ensiehdotuksesta uudesta huoneesta olin jo muuttanut. Bussilla ekana päivänä itekseni matkalaukku ja rinkka ja pari nyssäkkää, ja sit seuraavana päivänä rakkaan muuttoapurin kanssa bussilla pieni hylly ja ruokatavaraa ja ulkovaatteita. Luikin vaan pois ja jätin ei-niin-mukavan tervehdyksen heille muistoksi ruokapöydälle! Oli kyllä hymy herkässä kun pääsin pois tuolta aika karmivasta kämpästä nyt kun sitä loppujen lopuksi ajattelee, ei oo kivaa asua kuuden ihmisen kanssa jotka ei poistu huoneistaan ja eikä edes tervehdi kun törmätään keittiössä.




Uusi koti on ihan eri tavalla oikeasti "koti". Ollaan tällasessa kellarissa että ikkunat on just kävelykadun tasolle. Meillä on lattialämmitys (!) ja kotona voi jopa kulkea ilman sisäkenkiä ilman että ällöttää. Nää neljä poikaa joiden kanssa asun on oikein siistejä ja kunnollisen oloisia ihmisiä, kaikki opiskelijoita paitsi yks puolustusvoimilla töissä. Pidettiin mun kolmantena päivänä kämppisdinneri ja höpötettiin joku viis tuntia!!! Tää oli siis kymmenen kertaa enemmän sosiaalista kontaktia kotona kuin yhteensä mun vanhassa kämpässä viettämän kahden kuukauden aikana.

En oo aivan yhtä keskustassa mutta ei oo suurta eroa, bussilla tunnelin läpi 5 minuuttia torille ja kävellen varmaan just reilu kilsa. Koululle menoon (koululla ei tosiaan tarvii käydä mutta monet kaverit asuu siellä asuntolassa) on suora bussi 15 minuuttia. Alue on vähän eläväisemmän ja paremman oloinen, siis sillai tuntuu ettei oo niin hämärää porukkaa mitä välillä näkyi vanhassa. Mun huone on varmaan kolme kertaa vanhan huoneen kokonen ja sain silti neuvoteltua etten maksa enempää vuokraa kuin ennen. Jeeeeeeeee
 







Mitäs muuta tässä on puuhailtu? Oon just nyt siis reissussa pääsiäislomalla eli julkaisen vähän jäljessä nämä kuulumiset mutta vähän on käyty haikilla ja sitten ollut jopa ihan muutamia koulujuttuja tässä. 

Kun kurssit jo lähenee loppuaan (ennen kuin ehdittiin koulutyötä ees kunnolla aloittamaan) niin on muutama esitelmä tässä ja sitä business project -toimeksiantoa Norjan Reilulle kaupalle on väkerretty tiimin kanssa. On keksitty, että koulutyö sujuu paljon paremmin kun yhdistää siihen kivan brunssin tai illallisen eli on keksitty tästäkin se hyvä puoli! Meillä piti olla grilli-iltamat ja suklaamunajahti kerhon kanssa ennen pääsiäislomaa mutta perinteisesti Bergenin tyyliin sade pilasi ne eli oltiin sisällä ja syötiin suklaamunia, ihan kiva sekin!









Bergenissä on vähän nyt töhöilty uusia rajoituksia mutta nekään ei juuri vaikuta omaan arkeen kun edelleen on koulu etänä. Eikä sitä aikaa täällä loppujen lopuksi enää niin hirveesti oo jäljellä (muutama viikko menee vielä reissussa) niin ei auta kuin nauttia ulkoilmasta hyvässä seurassa! Ja höpötellä norjaa kun vihdoin on kämppiksiä jotka puhuu!!!! Päästiin tossa luokkakamujen kanssa myös koulun lehteen, sivulla 31 pieni juttu meidän fiiliksistä pandemiavaihdossa.

Kattokaa tätä kaupunkia????????? Ihan keskustassakin on toinen toistaan suloisempaa piiiiikku puutalomökkiä. Ai että, täällä ihminen saa asua!




Iloista pääsiäistä vaan :):):) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Bisous!