15 huhtikuuta 2021

Yolo-viikot alkakoon

Pääsiäisen jälkeen tuli lievästi sanottuna pieni shokkireaktio kalenteria katsoessa: mulla olis enää kaksi normaalia viikkoa Bergenissä, sitten vappuhulinaviikko ja parin viikon reissut, ja sitten kutsuis jo koti-Suomi <3 

Ryhdyin siis toiminnan naisena heti toimeen ja innostin kavereita mukaan "yolo" (you only live once, elät vain kerran) -viikkoihin eli tavoitteena olis olla aina vuorilla ja uimassa vuonoissa kun mahdollista, ja muutenkin keksiä kaikenlaista koko ajan nyt kun vielä täällä upeassa Norjassa ollaan. Koulu ei kohta enää haittaa näitä senkään vertaa kuin ennen koska luentoja on tätä kirjoittaessa jäljellä kokonainen yksi kappale ja 21.4. eteenpäin oon siis vapaa kuin taivaan lintu. Tässä on menty tukka putkella siis – kuten aiemminkin – mutta kuitenkin vielä enemmän sillä asenteella että täällä ollaan nyt jos koskaan!

Kivoja juttuja joita tässä viime päivinä on käynyt ja mitä on taas töhöilty:

1. Opettelen hauskan sattumuksen seurauksena vahingossa juomaan kahvia.

Meillä on meneillään tällanen tutustumishaaste meidän tutkinto-ohjelman seuraavan sukupolven kanssa eli halukkaat meidän luokalta sai "matchin" seuraavalta vuosikurssilta että he voi kysellä meiltä kaikkea tästä ohjelmasta ja muutenkin saada uuden kaverin ja näin. Mun chileläinen match meni tilaamaan meille kahveja eikä kuullut että en halunnut kahvia koska hyi, ja sitten kun se kahvi tuli pöytään ei tässä maassa viitsi tilata muuta kun kuppi maksaa sen 4-5 euroa kahvilassa...! Ei muuta kun reilusti maitoa ja sokeria ja se meni alas, elämäni eka kahvikuppi, aika tasan 25 vuoden ja 3 kuukauden iässä. 

Lähti ihan käsistä se kahvinjuonti sit kun tuli muitakin kahvitreffejä, olipas kiva kerrankin sanoa että "käytiin kahvilla" kun oikeasti join sitä kahvia, kuvatodisteetkin tästä löytyy. Päästiin vihdoin palkintokahville myös tammikuisen kaupunkihaastekisan voittajatiimin kanssa – kaikki reissaa koko ajan ristiin rastiin niin on vaikeeta löytää aikaa joka sopis kaikille!




2. Tehtiin mimmien kanssa 173 palaa sushia (vain) kun pidin vaihteeksi sushintekokurssia!



3. Meidän järjestön munajahtitapahtuma oli menestys!

Pääsiäistä edeltäväksi viikonlopuksi buukattu mutta sateen takia peruttu munajahti opiskelija-asuntolan pihassa voitiin vihdoin pitää ja siellä vanhatkin kummasti nuortui kun etittiin sata lasissa suklaamunia kevätauringon paistaessa. Sitten juotiin koronaystävällisesti kaakaot ja oltiin ihan onnellisia sokerihuuruissa (huomaa kuvassa jengi puoliksi ulkona ikkunasta kurkkimassa).




4. Olin ekaa kertaa etäsitseillä!

Suomen oikeustieteellisten yhteistapahtuma, noin 400 hengen sitsit, oli ihan hauska kokemus vaikka aika kaoottista yrittää edes pienemmissä ryhmissä virtuaalisesti mitään laulaa. Kiva kerran koittaa ja meillä oli kiva Suomi-jengi studiossa, kaikki ihmetteli vaan mitä Bergen-porukkaa sinne oli eksynyt kun tietty aika harva nyt on vaihdossa tällä hetkellä.


5. On tehty iiiiiihania haikkeja ja nautittu täysillä aurinkoisista kevätpäivistä joita Bergen on tarjonnut sylin täydeltä!

Nää kaikki keskustan tuntumassa olevat seitsemän kukkulaa on jo käyty aikaa sitten mutta kaikki näyttää joka kerta ihan eriltä, kun keli ja vuodenaika ja seura vaihtelee ja mennään myös usein vähän eri reittiä ylös tai alas tai eri suuntaan jos on joku lenkin muotoinen niin tosi kivaa silti, ei näihin juttuihin voi kyllästyä!





6. Nähtiin meidän pääsiäisen reissuporukalla ja olipa taas kivaa, ihania mimmejä.

Ja voi järkytys miten ihana maisema opiskelija-asuntolan yhdestä keittiöstä on??? Nyt on pimeä joskus vasta puol kymmenen jälkeen eli myös tää kaikki valo saa olon niin energiseksi!



7. Aloitettiin tää eka virallinen yolo-viikko parhaimmalla mahdollisella tavalla.

Lähdetiin aamupalalle vuorille ja saatiin nauttia aivan täydellisestä kevätretkestä mahtavassa seurassa. Puhuttiin elämästä ja siitä mistä me haaveillaan, millaset jutut on meille tärkeitä nyt ja tulevaisuudessa, meni aika syvälliseks ollaksemme kolmatta päivää tuntemamme uuden kaverin kanssa retkellä, niin se luonto vaan pistää mielen ihanaan rauhalliseen tilaan ja ei tarvinnut miettiä kuin että mihin astuu seuraavaksi (aina mielellään niin ettei mutaan eikä jokeen). Oli yks lemppari haikkipäivistä koko keväänä juuri tämä retki. Jota edelsi muuten ihana aurinkoinen aamu-uinti. Törmättiin myös mummeliin (joka tietysti ihan muuten vaan vuorilla käppäillen viettää eläkepäiviään kuten selvästi about kaikki norjalaiset eläkeläiset) joka oli just törmännyt 50 vuoden takaiseen nuoruudenrakkauteensa siellä samaisilla vuorilla ja jakoi tän tarinan ihan innoissaan, söpöä!









8. Pidin korvapuustinleivontakurssin ranskalaiselle kaverille ja aloitettiin iltamat bissellä rannassa. 

Oli ollut niin kauheen rankka maanantai auringossa vuorilla päivää paistatellen että maistui hyvältä kalja! Todettiin taas se että ei tätä vapautta niin loputtomiin jatku että onneks me tajutaan nauttia kun kaikki ei tosiaan tajuu. Tehtiin myös lohikeittoa ja ulkkari oli onnessaan kaikesta tästä pohjoismaisesta elämyksestä! Kävi myös historiallinen juttu: vietettiin ainakin pari tuntia mun kämppisten kanssa höpötellen – mulla on oikeesti normaalit kämppikset, en vieläkään oo sisäistänyt tätä!! Seuraavana päivänä pidettiin mimmien pullakahvit yhellä kukkulalla ja nautittiin iltapäiväauringosta (ja matkalla myös rakeista – ei koskaan tiedä mitä täällä tulee niskaan vaikka säätiedotus näyttäis ihan kivaa ilmaa).






9. Oltiin täydellisellä auringonlaskuhaikilla eilen.

Miten usein onkin niin että vaikka näyttäis pilviseltä päivä ja vielä alkuilta niin ite auringon laskiessa voi olla ihan mieletön kirkas ilma ja taivas ja kaikki värit kohdillaan. Meitä oli neljä mimmiä ja mun kämppis (!?!?!?!?!), siis ihanaa että nää on nyt selvästi innoissaan kun niitä kysyy johonkin! Oikeesti ei yhtään hassummin mennyt niinku tälläkin äijällä aikamoinen veto lähteä neljän käytännössä tuntemattoman mimmin kanssa metsäretkelle, ei mikään ihan itsestäänselvyys kaikille. Tosi hauskaa! Kyllä maistui taas kuppi teetä hyvältä noissa maisemissa (ei voinut sitä kahvia tehdä kun ei oo keitintä).




10. On uitu joka päivä nyt vajaa viikko ja se on vaan niin parasta! 

Tänään oli joku +12 ilma ja vesi noin +7 ja uin 7 minuuttia. Uimakavereita on vaikka muille jakaa kun kaikki on nyt ihan hurahtanut tähän! Niin kivaa kun on uus harrastus ja mikä mieletön paikka tän lajin aloittamiseen???




Loppuun pari "vain Norjassa"-juttua:

1. Kaikki viipaloi niiden leivän kaupassa leipänviipaloijakoneella.


2. Pakko se on jossain säästää: belgialaiset pojat valmistaa itse alkoholia opiskelija-asuntolan keittiössä (siiderintapaista, kuulemma 14%).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Bisous!