10 marraskuuta 2012

Loman loppuhuipennus

Syysloma alkaa vihdoin olla ohi, vihdoin sen takia etta tietty se on tuntunut superpitkalta hyvalla tavalla koska ei oo ikina ollut nain huikeesti! Torstaista lauantaihin olin ihanan itavaltalaisen ystavan Isabelin luona Poitiersissa, lahimpainen iso kaupunki Parthenaysta. Tehtiin perjantaina yhdessa paivan reissu La Rochelleen, merelle joka on tosi kuuluisa kaunis satamakaupunki. Matkassa mukana oli Isabelin host isa ja sisko ja varsinkin se sisko oli hauska ja meilla oli hauskaa kolmistaan! Lauantaina shoppailtiin koko paiva kaksistaan Poitiersissa. Lomalle tosi kiva paatos ja varsinkin kun Isabel lahtee kotiin kolmen kuukauden vaihdosta jo joulukuussa oli kiva viettaa aikaa yhdessa vaikkei me kauaa olla edes tunnettu. Taas tuli otettua kuvia, tahan mennessa 1300 kuvaa saldo kahdessa reilussa kuukaudessa...

Léa ja Isabel, ollaan Marais Poitevin nimisessa pikkupaikassa, joka on lempinimelta "vihrea Venetsia" - oltiin veneella kierroksella pitkalla joella ja tosi kiva kierros pelkastaan me nelja ja mies joka ohjas venetta pitkalla airolla tyontamalla.



Juttu josta oon niin ylpee! Kaikki kysyy et joko oot syonyt sammakonreisia cuisses de grenouille ja nytpa oon! Se on naitten ylpeys todella. Kun maistoin ajattelin vaan et kulttuuri kulttuuri ala ajattele et syot sammakkoa, mut lopulta se oli ihan perus hyvaa vahan kun kanaa tai kalaa! cool!



Isabel oli rohkea ja kasteli varpaat meressa... Ei kylla ollut ees kauhean kylma, jotain +13 ulkona ja vesi varmaan aika samaa. Kerattiin simpukoita tuliaisiks kotiin.


La Rochellessa vieraitiin kolmessa sataman kuuluisassa tornissa. Kesalla se kaupunki on kuulemma ihan mieleton, mutta nyt syksyllakin tosi kiva tunnelma ja illalla kun oli pimeeta wooou!



Poitiersissa kaveltiin kaupungilla ja tehtiin loytoja ;)





Sain ekaa kertaa Suomesta postia, tuli kahdessa paivassa paketti joka oli mun nimpparilahja - avaan vasta 25.11. ;) <3 ja myos KELAsta jotain, ihan hassua saada Ranskaan postia omalla nimella omaan postiluukkuun !

Maanantaina jatkuu koulu, Ranskassa on aina 7 viikkoa koulua ja kaks viikkoa lomaa, hyva systeemi. Nopeasti meni kaks viikkoa mutta kivaa oli, nain kavereita uusia ja vahan vanhempia (max taalla on joka tapauksessa kaks kuukautta!) ja nyt kun oli noi reissutkin niin oli uusia kokemuksia lisaa... Tallaista tanaan, terkuin ma!

3 kommenttia:

  1. ihanat noi kuvat ja kaikki nii nättii!! j'ai hâte de te revoir!!! :):)

    VastaaPoista
  2. ihania kuvia :)) hhaaha mun sisko vaan nauraa ku saan kokoajan postii ;D

    VastaaPoista
  3. Hei, kiitos ihanista korteista! Meiliä tulossa lähipäivinä...
    t. Lea M.

    VastaaPoista

Bisous!