08 marraskuuta 2012

Parthenay

En oo viela puhunut paljonkaan meidan kylasta joten nyt kunnolla mainostan! Turisteja kaivattais, -toimistokin loytyy! Ja hotelleja ja vierasmajoja, haluisin tosiaan tietaa miten ne parjaa.

... upea kirkko siis ihan katedraali keskustassa maen paalla. Joka paiva ihailen kun kavelen kouluun ja se on vaan niin hieno. Kotiin asti kuulen kellot paivittain :) ihana! En oo viela kaynyt sisalla katsomassa mutta kovasti oon menossa. Niin turisti olo kun kameran kanssa kuljen koska sita ei tee KUKAAN!


... Vanhakaupunki on tunnelmallinen vaan lahtea kappailemaan sinne, ihania vanhoja taloja siis tosi vanhoja - tana vuonna meidan tuhatvuotisjuhla ja siltoja.





 ... hei haloo KIRJASTO ON KUIN JOSSAIN ROOMASSA. Paljon on vanhoja arvokkaita historiallisia taloja, entisia kirkkoja, museoita yms.



 ... lippuja nakyy paljon ja Ranskan logoa ja mottoa vapaus veljeys tasa-arvo myos joka paikassa! just kunnantalot, rekisterit ja muut on yhta lippua :)


... talojen linja on samanlainen, siihen on ihan saanto ettei rikota kylan henkea. Maa laskee ja nousee ja talot on ihan vieri vieressa varsinkin keskustassa ja usein on puutarhat ja kaikki tosi natisti. Vaikka ulkoapain joku talo nayttais ihan ramalta se voi olla tosi kaunis sisalta (kts. alimpana meidan talo).




 ... puitteet on siis viimeisen paalle kongressitalot ja kaikki!


 ... ihan on turisteille merkityt monumentit, tassa esim linnoitus josta nakee koko kylan. Tahan mennessa en oo koskaan nahnyt ketaan muuta niita kaymassa kiertamassa :D

 ... ravintoloita on suhteellisen paljon, kuvassa paikallinen Sero. Huom! pizzaskootterit, ei pizzatakseja oo nakynyt. Kai nyt jos skootteri toimii mutta eipa vaan talvella toimi Suomessa.


... 1000-vuotisjuhlavuoden kunniaksi hommattiin keskustaan oikeen uusi nahtavyys, patsas ja se on nyt kylan uus ylpeys :)


... ostosmahdollisuudet on rajalliset mutta paljon paremmat kuin odotin sen perusteella mita perheen tytar oli kertonut ennen - etta ihan pikku kyla eika mitaan kauppoja. Taalla on kolme ketjuvaatekauppaa ja pikku puoteja :) ja kaks hypermarkettia ja vahan keskustan ulkopuolella jattikenkakauppoja ja McDo (jos taalla on 15 000 asukasta niin miten ei meidan kylaan Suomeen saada sita!) ja kaikki.


 ... BIENVENUE à PARTHENAY :) lahin lentokentta: Poitiers, Pariisista TGV 1h30 Poitiersiin ja siita bussilla alle tunti. Ilmat on valilla hyvat ja syksylla talvella sataa paljon. Tunnelma on lammin; ihmiset tuntee toisensa ja tervehtii tuntemattomatkin, mukava paikka asua :) Silti multa kysytaan niin usein etta "miks ihmeessa sa valitsit Parthenayn?" - tosiasiahan on etta perhe valitsi mut, ei niin etta valitsin kartalta kaupungin ja sielta etsittiin perhe. Kerrankin oli tuuria :) <3

1 kommentti:

  1. Näyttää kivalta paikalta elellä :)

    Jos haluat postia jouluna, laita osoite vaikka yv:nä?

    VastaaPoista

Bisous!