08 kesäkuuta 2014

Loma+kaverit+aurinko

Viikon kaks vapaapäivää kun sattu täl viikolla peräkkäin ei vois olla parempaa oikeesti ! Tiistai-illasta nyt perjantai-iltaan vapaalla, repos. Täysin rinnoin nautittu, nimen omaan levätty. Siitä unesta että tulin Ranskaan kahdeks kuukaudeks LOMALLE oon kyllä herännyt jo..

Keskiviikko meni ihan täysin ladatessa akkuja paitsi kävin kyllä juoksemassa. Eiköhän vaan alkanut sataa ihan kaatamalla, comme vache qui pisse (niinkuin lehmä joka pissaa) kun vähänkin pääsin kotoa kauemmas enkä enää viitinyt luovuttaa. Ohikulkijat ja autoilijat huuteli että ootpas hullu tai rohkea tms ja nauroin vaan. Täällä kyllä ilmat vaihtuu ihan koko ajan, joka päivä oikeastaan sataa, paistaa aurinko ja on pilvistä. No, pääasia ettei aina vaan sada. Skypee oltii vähän ja myös kävin postiluukulla ja löysin sieltä rakkauskirjeen !


Just kun olin luopunut toivosta ettei tänne ikinä tuu kunnon kesää, torstaina herättin ja aurinko paistoi. Perjantaina oli jo liian hyvää ollakseen totta, trooppinen ilma siis täydellinen arskanottoon!! Lauantaina sama jatku mutta sit illalla ku tultiin töistä ukkosti ihan kauheesti ja sato kaatamalla. No, pääasia että saatiin rusketus jo kuntoon ;)

Tällä viikolla ollaan kunnolla sosialisoitu, tutustuttu vielä lisää kaikkiin mikä on ollu tosi kiva. Just kun mentiin ottaa arskaa yhtäkkii meitä oli siinä 15 ja kaikki ohikulkijat vaa kutsuttiin mukaan, näin tää kommuunielämä toimii. Meitähän on täällä joku 700-800 asukasta että vielä riittää uusia tuttuja. Ollaan oltu myös kruisailemassa ympäriinsä parin työkaverin kanssa. Uusia tuttuja saatiin myös mun ja Rebekan legendaarisella ekalla pyykkitupareissulla viime yönä kolmen neljän aikaan... Päätettiin että kun päivisin sinne neljälle koneelle (800 asukkaalle 4 pyykkikonetta ei riitä) on jonoa niin mentiin sitten töiden jälkeen aamuyöstä.




Torstai oli meidän eka yhteinen vapaapäivä. Otettiin, kun kerran Ranskassa ollaan, viiniä lounaalla (2€ pullo niinpä) ja lähdettin iltapäivästä Disneylandiin - kun ei saada olla siellä tarpeeks muuten. Käytiin huimassa yhdessä laitteessa kun ei jaksettu jonottaa.. Siihenkin meni puol tuntia ja noin vähän vaan koska oli hiljaista. Hiljainen tarkoittaa 20 000 kävijää suunnilleen, paljon porukkaa on sellainen 40 000+. Toi toteutuu viikonloppuisin ja pyhäpäivinä. Kierrettiin myös koko puisto sellasella maisemajunalla ja vaan kateltiin mitä kaikkee siellä on. Tota ei kyllä millään kerralla vedetä yhtenä päivänä, siellä on vaan niin paljon kaikkee.










Meidän päivä huipentui joka päivä klo 23 olevaan Disney Dreams -esitykseen, se on ilotulitus/valoshow, tosi vaikee kuvailla mut ensinnäkin ihan huikee et se on JOKA ilta koska se maksaa varmaan kymmeniä kymmeniä tuhansia euroja, sen verran massiivinen. Toisekseen ne kaikki valot heijastui tohon paljon puhuttuun Prinsessa Ruususen linnaan ja pimeellä ihan mielettömän näköinen. Tulkaa kattomaan en osaa paremmin selittää! Sen jälkeen oli pienet kemut kämpillä puol viiteen asti, pomot vaan nauraa aina kun joku on vähän raihnaisena töissä kun se on niin tätä Disney residenssielämää, monet juhlii tyyliin joka ilta ja on aina parin tunnin unilla töissä.




Oli rankkaa palata töihin parinkin vapaapäivän jälkeen ku oli ollu niin kivaa. Onneks noina lämpiminä päivinä alotettiin vasta viiden kuuden aikaan niin saatiin kuitenkin ottaa arskaa sitten aamu- ja iltapäivä. Oli oikeesti vähintään +28. Kerrankin täälläkin eikä vaan Suomessa. Oltiin ekaa kertaa myöhässä töistä kun nää vuorot alkaa niin vaihdellen joka päivä, myöhästyttiin siis 3 min koska luultiin että alotettiin 17:30 mutta se olikin vasta seuraavana ja oikeasti aloitettiin 17:15 mutta koska oltiin "etuajassa" siihen vuoroon mikä luultiin, oltiin melkein ajoissa. Ne vaan nauroin että ei kukaan oo kuollut ei hätää. 

Meillä ei oikein oo ilmastointi toiminut viime päivinä kun oon ollut vauvanvaatekaupassa ja se on ollut täyttä tuskaa noissa työvaatteissa. Onneks on sellanen pieni tolppatuuletin, sit kaikki sen edessä tai tunkee hametta sen ympärille niin kunnon tuuletus! Hyvä puoli on se että asiakkaat lähtee nopeesti kun on niin kuuma haha. 

1 kommentti:

  1. Ihana lukea sun seikkailuista siellä Ranskassa, muksutkin kuuntelee ihan innoissaan kun luen niille sun kuulumisia. :)

    VastaaPoista

Bisous!