13 kesäkuuta 2014

Sluibailua

Tällä viikolla ei oikeita töitä ookkaan kun kolmena päivänä! Kaks lomapäivää niiku aina ja sen lisäks kaks special päivää: Traditions Disney ja Journée réglementaire eli sellaset minkä piti olla jo tänne tultaessa heti aluks mutta ne oli jostain syystä peruttu. Vähän hassuu silleen kun varsinkin toi ensin mainittu on Disneystä ite firmana kertova päivä, yrityksen arvoista ja historiasta ja sillä työskentelemistä - nyt on jo kaks kokonaista viikkoa takana niin aika hyvin tullu tutuks! Pääasia tietty et päästiin luistaa duunista eli ei haitannu yhtään.


Nää kolme viime päivää on ollu parhaimmat päivät täällä koko aikana! Keskiviikkona tosiaan tossa Traditionsissa tutustuttiin heti aamusta just oikeisiin tyyppeihin, pariin ranskalaiseen jätkään ja sitten yhtäkkiä jostain ilmestyi suomalainen tyttö ja oltiin koko päivä sillä possella. Hauskaahan tässä oli se että olin nähny ton tytön jo kaapeilla meiän duunin "päämajalla" ja nähny sen nimikyltin Pia (joka kyllä osoittautu vääräks nimikyltiks tai niiku väliaikaseks ennen ku se sai oman) ja sanonu Rebekalle että vitsi että oli suomalaisen näköinen. Kyllä suomalainen tunnistaa suomalaisen oikeesti. Disney tarjos meille lounaan yhdessä ite valitsemasta puiston ravintoloista, sielläkin Lucky Nuggetsissa nähtiin suomalaisia - itsestäänselvyys heti kun nähtiin viiden hengen porukassa Marimekon huivi, kaks paitaa ja kaks laukkua. Hymyiltiin vaan ja vaihdettiin katseet "Suomesta eiks je!".

Se päivä oli kyl tosi mielenkiintoinen kun en oikeesti ollut ees kunnolla tajunnut kuinka valtavassa puljussa tässä ollaan duunissa: kaks puistoa Aasiassa joista kolmas ens vuonna Shanghaihin avataan. Lisäks esim ABC se jenkki tuotantofirma on nykyää osa Disneytä. Ihan sairas lista kaikkee. Ja pelkästään meitä on täällä 15 000 töissä, 100 kansallisuutta, 20 eri kieltä. On huikeeta miettii miten yhden ihmisen siis Walt Disneyn ideasta lähtenyt tällanen ILMIÖ,  vuosittain miljoonien ihmisten lomakohteita ympäri maailmaa.





Ollaan oltu vähän Suomi-fiiliksissä tässä myös:




Täältähän saa sellasta samaa ruisleipää mikä on saksalaista mitä vaihdossa ollessakin aina ostin, REALin tapasta ihan hyvää paremman puutteessa. Me oltiin ruokakaupassa yhen ranskalaisen kaverin kaa ja se oli ihan ihmeissään meiän ostoksista, niiku ihan erilaiset kun sillä kun ostettii just ruisleipää, rahkaa, kaurahiutaleita yms yms!

Keskiviikko oli mun ja Rebekan yhteinen vapaapäivä josta otettiin kyl täys ilo irti. Aamulla otettiin arskaa, oli taas just täydellinen ilma vapaapäivälle, sitten käytiin ostamassa vispilä ja paistolasta ja paistettiin iso kasa crêpes! + Nutella, tietty. JA banaani. Kutsuttiin kavereita kylään, tietty vähän paineita kun ranskalaisia oli mutta sanoi että ihan hyvin noin niinku aloittelijoiks. Yks kaveri on jopa ostanut uunin tänne kun kokkaa tosi paljon ja asuu täällä kolme vuotta - pitkä tuomio! Täällä voi siis myös opiskella tutkinnon töiden ohessa Disneyllä.









Sitten lähdettiin Disneylandiin - taas - tällä kertaa mentiin jopa kolmeen laitteeseen kun ei ollut jonoja arkipäivänä. Siitä mentiin leffaan kattomaan Maléfique (Pahatar/Maleficent) ihan työn puitteissa tai kun pakkohan meidän oli se mennä kun Disneyllä ja Disneyssä ollaan. Saadaan muuten leffaliput Disney Villagessa eli näitten kahden puiston yhteydessä olevalla ostoskatu/baarialueella leffateatterissa puoleen hintaan, 5,10 € kerta! Meillä ois ollu Disneyn piikkiin sen ennakkonäytös mutta oltiin duunissa. Oli aika moderni versio Prinsessa Ruususesta mutta ihan fine, tollasta leffaa nyt vielä dubattuna jaksaa mutta ei mitään jenkkileffoja, tollasessa se ei tunnu niin paljon. Se leffateatteriketju Gaumont on ihan mahtava, niin luksus huhhuh!














Kun päästiin kämpille, niin kuin täällä joka ilta jossain oli taas kemut ja tällä kertaa meiän suht uudet tutut piti grillijuhlat, un barbecue, meidän kämpän takapihalla. Tällä alueella on kaks grilliä joista kummatkin meidän kämpän lähellä, hyvä sijainti siis. Oltiin Rebekan kaa ihan kunniavieraita kymmenen ranskalaisen kanssa. Täällähän tulee pilkkopimee joskus kymmenen aikaan, siks ei oo niin jees kuin Suomessa olis. Meni taas vähän myöhään mutta aamulla ennen seiskaa skarppina ylös turvallisuuskoulutukseen!









Toi turvallisuuskoulutus ei ollu niin paha kun pelättiin, kuultiin vaan kaikkii tarinoita mitä on sattunut ja ihan yleisesti miten Disneyssä hoidetaan turvallisuusasiat. Meillä piti myös olla lääkärikäynnit mutta jostain syystä meiän tiimiläisillä ei ollut tänään joten päästiin/jouduttiin kahdeks tunniks töihin. Illalla käytiin porukalla kaupungilla ja lähettiin kaverille kattoo fudista joo ei tosiaan oo mun intohimo mut vähän iltaa istuu. 

Eilen muuten pukkareissa katoin yhtä tyttöö et ei vitsi kun oli ruotsalaisen näköinen ja olihan se. Kaikki luulee mua aina ruotsalaiseks, yks päivä ku käveltiin puistossa Rebekan kaa yks huus meille et mistä ollaan ja kun sanottiin että Suomesta se usko vaan Rebekasta ja mulle sanoi "sä et kyllä oo Suomesta, vaan Ruotsista!". Tänään perjantaina jatkuu työt, 17:15-01:14 ja sitten vapaata taas lauantai. Hyvää viikonloppua sinne kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Bisous!