04 helmikuuta 2021

Hike 7: Lyderhorn

Kaikki Bergeniä ympäröivät 7 vuorta on nyt tosiaan nähty! Koska tässä käytiin monella muullakin (nää 7 on vaan sellasessa virallisessa listassa, toki tää on yhtä kukkulaa koko kaupunki että ei meiltä haikit lopu), niin tähän merkkipaaluun meni se 3 viikkoa. Oon laskeskellut että nyt kun täynnä on 28 päivää Bergenissä, oon käynyt jollain 17 haikilla...! On siis ollut yhtä ulkoilua tää täällä olo ja huomaa kyllä että koko kroppa voi niin hyvin kun vaan saa nauttia luonnosta.

Käytiin viime viikolla yhtenä vapaapäivänä (niitä riittää tosiaan kun myös maanantait ja perjantait vapaata) valloittamassa Lyderhorn. Siitä tulikin aika paljon pidempi ja hurjempi reissu kuin luultiin... Näillä haikkireissuilla onkin usein ollut joku villi käänne!! Tällä kertaa ei alkuun löydetty kunnon reittiä niin meni taas puskassa rämpimiseks, sitten löydettiin "reitti" tyyliin kallionseinämää pitkin eli meni melkein vuorikiipeilyksi. Huipulle päästiin ja oli ihan mielettömät maisemat varsinkin kun tää oli kokonaan uus kulma mistä ei oltu vielä kaupunkia ihailtu!! 

Ostin maailman ihanimman norjalaisen villapaidan kirpparilta ja sehän sopi tonne lumivuorimaisemiin kuin nenä päähän! Kaverin piikit (liukuesteet) tuli kyllä tarpeeseen, sain toiseen jalkaan lainaan, kun välillä oli maa vaan kunnon luistelukenttää.

Paluumatkaan meni pidempään kuin ylöspääsyyn (harvinaista kyllä) koska päädyttiin jollekin ihme kiertelyreitille ja tultiin muutaman muun kukkulan kautta, tuntui ihan kuin oltais jossain erämaassa kun ei pitkään aikaan tullut ketään vastaan, keskellä arkipäivää. Mutta perille päästiin ja oli kyllä ansaittu viini- ja juustoilta tän seikkailun jälkeen!!!!! Ihanaa muuten lähteä reissuun aamusta eikä oo mikään kiire kotiin kun päivät on yhä pidempiä (17 aikaan pimeä) ja täällä ei paina koulu- eikä työhommat!

Nopea ohje Lyderhonille pääsyyn: Loddefjord terminalilta on Kjøkkelvik skolelle noin 5 minuuttia kävellen, ja siitä ylämäkeen oikealle kävellessä on jo kylttejä. Ei löydetty tosiaan virallista reitin alkua mutta Smålyderhornille puskaa pitkin käveltyä tultiin aukealle josta lähti tää jyrkkä kivikkoinen reitti ylös.
















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Bisous!