15 helmikuuta 2021

Hike 8: Askøyfjellet/Kolbeinsvarden

Tuun (toivottavasti) olemaan reissussa seuraavat pari viikkoa eli blogiin tulee ainakin suureksi osaksi ajastettua rästissä ollutta materiaalia jos tätä joku joskus lukee! Onpas kiva fiilis lähteä reissuuuuuuuun, on ollut vakava reissukuume taas jo jonkun aikaa kun viitisen viikkoa tässä kuitenkin oltu jo ihan aloillaan.

Muutamat uudet haikit ainakin jäänyt kirjoittelematta – tässä siis pieni päivitys eräästä vapaapäivän retkestä Bergenin edustalla olevalle Askøyn saarelle. Sinne pääsee hienoa San Franciscon Golden Gatea muistuttavaa siltaa pitkin julkisillakin/autolla mutta turistina halusin tietty mennä lautalla! Seuraksi lähti mun uus norjalainen kaveri Siver, joka – vaikka on bergeniläinen – ei ollut koskaan käynyt siellä.  Hauskaa kun välillä tarvitsee tutustua ulkomaalaisiin että tulis tehtyä oman lähialueen turistijuttuja.

Tää lautta oli ihan samantyyppinen järjestely kuin Suomenlinnan vastaava, vartin homma ja oikeen kätevä. Käytiin vaan tsekkaamasssa Askøyfjellet eli Kolbeinsvarden, aika rento ja helppo haikki mutta just kiva tapa aloittaa rento viikonloppu. 

Täällä on muuten joka vuosi sellanen seitsemän huipun haikkikisa, ne käy oikeesti kaikki Bergenin 7 kukkulaa samana päivänä???? Onneks en oo tän vuoden kisan aikaan enää täällä niin ei tarvii miettiä meniskö sitä sit kuitenkin. Puolimaraton – jos sellainen järjestetään – ois kyllä cool juosta täällä Bergenissä huhtikuussa kun oon tähän asti juossut Ruotsissa ja Suomessa niin Norja sopis kivasti jatkoksi. Toivottavasti se toteutuu!

Toi oli aika makee retki kun näki kivasti merelle. Siellä on aika pitkää vuonoa jotka blokkaa veneiden pääsyä aika pitkiltäkin matkoilta, tää kaveri kertoi laivastokokemuksiaan kun täällä tyyliin kaikki on käynyt intin ja hän oli sit ollut laivastossa. Ekat pitkospuut Bergenissä tuli myös tuolla vastaan. Ei mitään erityistä tästä reissusta kerrottavaa, oikeen ihana pakkasperjantai ja aurinko osui taas ja mikäs siinä teetä huipulla juodessa posket punaisena!

Nopea ohje Askøyfjelletille pääsyyn: Kleppestøn bussiasemalta/lauttasatamasta kun vaan kävelee ylöspäin Kleppevegeniä ja kääntyy sitten Bergheimvegenille, kyltit löytyy hyvin selkeesti.











Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Bisous!