17 helmikuuta 2021

Meillä Pohjanmerellä on aina uimakelit

Tähän aattelin koota tän kuuluisan talviuintihaasteen tunnelmia! 6.-15.2. opeteltiin talviuintia eli 10 päivää pulahtamisia putkeen siitä yhdestä päähänpistosta seurasi. Haastehan piteni vahingossa seitsemästä kymmeneen päivään ja loppui lähinnä siksi että lähdin reissuun. Tästä eteenpäin varmasti käyn kerran pari viikossa vähintään mutta en mee vaan haasteen takia vaan ihan oman hyvinvoinnin. On vahva kutina että on vaan eka muttei vika talvi kun tätä harrastetaan!!!

Hauskintahan tässä koko projektissa oli nähdä se oma kehitys eli ensimmäisen päivän viiden sekunnin veteen-ja-heti-pois tyylistä siirryttiin viimeisten päivien YLI MINUUTIN uimiseen. Tokavikana päivänä meni 60 ja vikana päivänä 90 sekuntia. Äkkiä se kylmänsietokyky vaan parani ja koko hengitystekniikka ja muu eli tajus että se kylmyys on vaan korvien välissä. En ois kyllä millään pystynyt yksin menemään sinne kertaakaan eli ihan parasta kun löytyi yhtä hullua seuraa!

Kiva harrastus kun tarvii hirveen vähän välineitä: uikkarit, pyyhe ja joku alusta millä seistä pukiessa. Sellanen kiva matalan kynnyksen harrastus, ei maksa mitään ja helppo järjestää jos vaan on vettä lähistöllä. Eli ei haittaa lockdownit ja muut nykyajan elämää vaikeuttavat asiat!

Oon tosi ilonen että tää inspiraatio tuli nimenomaan täällä vaihdossa niin voi sitten muistella että siellä vuonomaisemissa sitäkin hulluutta aloteltiin... Mulla odottaa muuten kotona mies joka on tehnyt kahden minuutin pulahduksia järvessä viime viikkoina (ja viimesen vuoden ottanut kylmiä suihkuja säännöllisesti) eli ei tää tahti tästä varmaan ainakaan hiljene.

Uskon kyllä oikeasti niihin monesti puhuttuihin terveysvaikutuksiin – huomaan miten energinen ja hyvinvoiva olo ollut tän koko ajan ja nukkunut oon (kuten aiemminkin tosin) hirmu hyvin. Miten voikin osua täks haasteen ajaks näin aurinkoiset ja hyvät kelit, ihan kahtena viimesenä päivänä tuli vähän pilvistä ja kylmempää ja tuulista mutta siinä kohtaa oltiin jo niin konkareita ettei mikään enää pysäyttänyt!










Bergenin loistavia talviuintipaikkoja oman lyhyen tähänastisen talviuintiuran ajalta (miten voikin olla vähän väliä rannassa tikkaat – ihan kuin Maltalla että melkein kaikkialta pääsee helposti pulahtamaan):






Monta yhtä hullua tähänkin haasteeseen saatiin siis mukaan! Meitä oli yhteensä viistoista henkeä viidestä eri maasta mukana yhtenä tai useempana päivänä – meillä on nykyään ihan ryhmäkeskustelu mihin ilmotellaan kun ollaan menossa niin voi saada uimakavereita reissulleen. Joukossa tyhmyys tiivistyy vai miten se meni?






Viimeisenä päivänä myös Jeesus löysi muuten tiensä meidän uimapaikalle:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Bisous!