09 tammikuuta 2013

Ihana arki !

Kauhee jo sanana arki lomailun jalkeen mutta pakko siihenkin taas totutella. Sais olla aina viikko lomasta toipumiseen, nukahdin ranskantunnille maanantaina, hups! Maikka vaan oli kysynyt mun kavereilt et nukkuukse ja sit kaikki alko nauraa ja herasin, onneks ei kilennyt! Kaikki toivotteli hyvaa alkanutta vuotta ja hauskaa mun mielesta oli kun meidan ikaiset toivottelee myos "hyvaa terveytta"!

Loppiainen, l'Epiphanie oli siis sunnuntaina taallakin ja sen kunniaksi joka paikka tursuaa tietynlaisia leivonnaisia, Galettes des Rois. Yks hyva syy lisaa massata pullaa yms. Niissa on voitaikinaa ja marsipaania tai jotain muuta ja ihan jees ja toinen versio, tassa kuvassa on oikeestaan aika samanlaista kuin pulla paitsi ei yhtaan niin hyvaa, sokerista ja rasvaista ranskanleipaa kaytannossa. Juju on aina se etta sinne on piiloitettu muovinpalainen (turvallisuusriski ei varmasti Suomen viranomaiset hyvaksyis) ja se joka sen saa on kunkku ja saa kruunun. Kun sen kakun ostaa saa mukaan jo pahvikruunun ja koulussa kun oli eilen jalkkariks niin siellakin sai sit kruunun joka loysi. Ainoot oli pojat jotka kehtas laittaa paahan..



Ei taas liity yhtaan mihinkaan niinkuin ei yleensa mikaan mun juttu mutta taalla on moni asia tosi paljon halvempaa! Esim kun alaikaiset saa salikortin halvemmalla se maksaa 25e/kk ja mita Suomessa hyvin tupla tai kovempikin hinta. Kampaamo on valilla puolet halvempi, riippuu tietty vahan paikasta mutta selva ero. Kahvilat ja baarit ei voi ees mainita samassa lauseessa, kaakao 1,5e ja olut 2 e jos sitakaan. Pizzat, kebabit ja Makki on ihan saman hintaset, Makki vielakin kalliimpi joskus (ei euron juustoa vaan jotain 1,5 e)! Junamatkailu on ihan sairaan kallista. Sairaan. Ja ne hinnat vaihtelee tosi paljon ostatko tanaan vai huomenna ja ihan tuurilla. Vaatteet ostetaan ketjuista nyt yleensa niin aika sama taso ei juurikaan eroa. Leffateatterit halvempia. Bensa halvempaa... 

Siita mun piti kirjoittaa viimeksi etta Sannan kanssa sitkeasti puhuttiin (yritettiin puhua) ranskaa maanantaista torstaihin.Oon aika ylpee meista et melkein nelja paivaa kaks suomalaista vaan puhuttiin toista kielta. Eipa elokuussa kun yritettiin oikein sujunut, voi vitsi ku ois nauhoitettu meidan puhetta! Siella suomalaisessa saunassa se sitten lahti oli vaan jotenkin niin kotoisa olo etta kieli tuli ihan vahingossa ja ihan hirvee into puhua omaa kielta joten sitten ihan taysilla puhuttiin suomea sen lahtoon asti. Siihen on kuitenkin aika vahan mahdollisuuksia niin otettiin ilo irti. Ja mitaan lappiahan ei voi ranskantaa.

Kielen kanssa on hyvin homma hallussa, paiva kerrallaan ja aina jotain oppii. Ma nauratti kun   yks luokkalainen sano jonkun lapan ja jatkoin siihen sit ja naurettiin ja yks poika hihkasee tyyliin 'hei Kati tajus sun vitsin ja kerto viela oman paalle mita ihmetta'! Ja vaikka joku uus ihminen puhuis ja kuinka nopeesti niin ymmarran yleensa aina ja naitten lempileikki onkin testata jos ne puhuu supernopeesti etta ymmarranko. Kaikkeen on auttanut valtavasti se etta me katotaan host perheen kaa aina uutisia ja meille tulee 'Hesari'. Itekkin huomaan sen miten alussa en ymmartanyt kuin lastenohjelmat eika ollut mitaan mahdollisuutta seurata uutisia tai lukea kokonaista lehtijuttua.

Koti-ikavasta ei tietoakaan, nelja kuukautta tasan perheeseen tulosta ja kaks paivaa paalla kotoa lahdosta. Kaikki vaan sujuu niin hyvin ni ei oo syyta ja sielta tulee kivoja viesteja etta kaikki on kunnossa. Host-perhe sai mut itkemaan niiden synttarikortilla kun ne vaan kirjotti miten onnellisia ne on etta oon taalla ja ala muutu ja sellasta, jos en oo ennen sanonut on kyl kaynyt tuuria niiden kanssa!!!!

On aina ihan hirveesti ideoita blogin suhteen mutta viela kun ois aikaa kirjoittaa. Viikonloppuna pistan tuulemaan! Bisous, K

1 kommentti:

  1. Meki syötii kakkui mis oli muovipala :D aija kati rakas sun kielitaito masentaa mua! Kati mul on kauhee ikävä sua!!!!! :*

    VastaaPoista

Bisous!