16 tammikuuta 2013

Lumikaaos



Viikon verran on jo joka paikassa ymparilla huhuiltu lumesta ja VIHDOIN ! Eilen kaverit loi vetoa etta yolla sataa lunta ja saatiedotuskin lupaili niin aamulla eka asia mika mulla oli mielessa oli se ja heti juoksin ulos ja siellahan sita oli! Ei kahta metria tai niin ettei ikkunasta nae ulos kuin Suomessa mutta ihan niin mahti fiilis oli vaan tuntea hiutaleet nenan paassa ja hiuksissa ja jotenkin ihan erilainen tunne. Kaikki oli koulussa 'taidat olla tyytyvainen kun tuli lunta, se on sun juttu', kylla vaan! En oo ennen ollut ulkomailla kun sataa lunta paitsi Virossa joskus. Hei heti alkuun kaikki taa hossotys lumesta on siis kuten kuvissa nakyy ihan pikku annoksesta rantaa joka suli heti pois, tassa kotikatu klo 12:


Mutta silti, huolimatta siita etta se on aivan mitatonta mita sita rantaa tuli, ihan kuin ois tullu ihan jarjettomasti naitten puheista paatellen. 
Apua kun on kylma! +4 astetta.
Ma en voi menna illalla treeneihin! Kukaan ei siis voi vieda kun on lunta tai sataa lunta.
Mun kaverin piti tulla meille mutta se ei voinut ajaa skootterilla (kun tiella ei siis ollut mitaan) ja sen vanhemmat ei haluu ajaa talla kelilla. Talla kelilla!
Tassa nakyy taas kulttuurierot; normaalia tietty hei meil on koko ika ollut aina paljon lunta yleensa niin ollaan tietty totuttu mut hauskoja tilanteita ja juttuja kuulee kun naille se on kuitenkin tosi harvinaista. Taallahan ei muuten kulje koulubussit jos on vahankin lunta et ne onnelliset ei paase kouluun silloin. Ei sinne kukaan taida oikeen menna mut mun host vanhemmat ei anna jaada himaan kuulemma kun niin lahella asuaan. Jes! Viela mahtava piristystekstari tuli eilen Sannalta kun olin kemian tunnilla ja jaljella oli  melkein 9 tuntia koulun loppumiseen et se palas kotiin ku kouluu ei ollukkaa ku oli lunta.

Tan lumimyrakan talvikaaoksen jalkeen vahan viime viikonlopusta! Lauantaina oli Poitiersissa (siella aina kun se on tassa oikeesti lahella oleva ainoo kunnon kaupunki, tarkistin nii suunnilleen Lahden kokonen) AFS:n eli vaihtojarjeston VALITKAA SE JOS LAHETTE VAIHTOON AIVAN MAHTAVA kaa yhteinen iltapaiva. Meian laanissa on ihan parhaat vapaaehtoiset et meil on kaikenlaista tallast kivaa yhdessa, ei varmasti oo joka paikassa niin. Meilla oli vahan Amazing race -tyyliin kaupunkisuunnistus joukkueissa ja piti loytaa vastauksia kysymyksiin nahtavyyksista. Olin ruotsalaisen ja kahen jenkki tyton kaa joukkue ja totta kai me voitettiin .. Samalla tuli osallistuttua homoseksuaalien naimisiinmenon puolesta mielenosoitukseen ahahah kun ne oli vallanneet koko kadun niin kuljettiin samassa jonossa. 'tous ensemble tous ensemble mariage pour tous!'



Oon liittynyt epaviralliseen host-vanhempien ja niitten kavereitten juoksuklubiin. Ne juoksee kuin hullut ympari vuoden eika lopeta, mista repii sen itsekurin. Olin viime ke 10 km (se on aina ke ilta klo 20 ja su aamu klo 9) ja su niiden kaa 15 km lenkilla ja tanaan illalla taas. Jos lahden yksin ei kylla huvita juosta mut niitten kaa tunnen itseni niin nuoreksi etta helposti lahtee, kaikki on yli 40v :D ! Yhen kaverin vanhemmat juoksee kans ni ollaan kaksin ne nuoret sentaan ees valilla. On muuten kiva juosta taalla landella, tai siis tavallaan asun tas ihan keskustassa mut sit ku lahtee pari kilsaa sivulle niin johan on lampaita ja ankkoja. Syotiin eilen ankkaa iltaruuaks, ihan juhlafiilis tulee siita mut naille aika perus liha ainakin mun host perheessa. Kaikki maistuu ahhaa

Oiskohan mulla tahan enaa muuta. Huomaa etta aina keskiviikkoisin kirjoitan kun ei oo melkein koulua. Lahen uimaan host isan kanssa nyt ! Iloista ja lumista paivaa sinne :)

2 kommenttia:

  1. ahaha toiko on muka teiän lumikaaos?! :D näkisitpä vaa meillä lunta melkee ku suomessa ja -9 astetta ja tiet on ihan luistinrataa :D bisous!

    VastaaPoista
  2. Kati mikä toi liikuntavimma on?? Sun kielitaito ja lenkkeily saa mut tuntee huonoo omaatuntoo :D oot ihanin ja mul on ikävä sua!!

    VastaaPoista

Bisous!