09 tammikuuta 2021

Hike 1: Ulriken

Eka niistä toooosi monesta haikista joita tänä keväänä varmasti tulee tehtyä olikin vahingossa, ensimmäisen päivän kunniaksi, Bergenin korkein vuori (!). Kuulostaa tosin hurjemmalta kuin on, ei Ulriken nyt ollut kuin sen 643 metriä korkea mutta tässäkin asiassa laatu korvasi määrän. Bergen sijaitsee siis seitsemän vuoden risteyksessä (tää kuuluisa bussikuski sanoi rumaa ja isoa kaupungintaloa sanottavan kahdeksanneksi vuoreksi, eli Bergenin kahdeksasta vuoresta vain seitsemästä tykätään). 

Tää setti oli aivan H U I K E A. Oon S A N A T O N. 

Siksi ei juuri sanoja tähän postaukseen vaan annan kuvien puhua puolestaan. Pienellä vaihtariporukalla mentiin aamulla ysiltä, aurinko vasta nousi kun lähdettiin, ihana nähä kaupungin heräävän!! 

Siellä oli kyllä toinen toistaan sporttisempaa norjalaista samoissa aikeissa, juoksivat (siis harppoen kovaa vauhtia juosten, ei kävellen, jyrkkää kiviportaikkoa ylös) meidän ohi 1333 porrasta, tyyliin kaikilla Norjan lippuja vaatteissa. Nauratti kun joillain vähän vähemmän talveen ja lumeen ja tällaseen tottuneilla vaihtareilla oli jalassa jotkut surkeet muovitossut ja yhellä tyyliin korolliset maihinnousukengät ja ihan kevätvaatetus vaikka oli tyyliin -2 astetta, ehkä se varustautuminen paranee kevään mittaan kun pääsee maan tavoille! Mun uudet haikkipopot ja hiihtokerrasto osoittautu aivan loistaviksi ostoksiksi.

Joka kerta kun käänsi päätä oli vaan että mitä tässä tapahtuu, miten mä voin olla täällä, miten kilsa pari kotoa voi olla näin upeeta, miten tällaseen paikkaan voi olla näin helppo tulla. Pari kilsaa keskustasta ja noin puolentoistatunnin kipuuminen ylöspäin ja alle tunti alaspäin tuloon. Meille osui vielä ihanan aurinkoinen päivä, ai että. Tätä on Bergen!!!!! 

Nopea ohje Ulrikenille pääsyyn: Haukelandin sairaalan kulmilta oli jos selkeet kyltit mut ainakin Montana-hostellilta vaan suoraan mäkeä ylös niin tulee risteykseen josta voi valita portaat (800 m) tai normireitti (2,4 km). Vähän ennen huippua oli melkeinpä paras näköalapaikka vasemmalla puolella ehkä muutama sata metriä ennen viimesiä portaita ylös!


















Ei siis ollenkaan paskempi eka päivä Bergenissä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Bisous!