21 tammikuuta 2021

Oma koti ei niin kallis

No niin, kaikki hyvä loppuu aikanaan ja niin myös hotelliloma Norjan öljyrahoilla. Muutto omaan kotiin karanteeninloppumisbileiden jälkeisenä aamuna oli lievästi sanottuna pieni shokki. Toki kontrasti tilavan hotellihuoneen ja oman pikkukoppini (6m2) välillä oli aika iso ja siitä ehkä se alkujärkytys johtui, nyt tätä kirjoittaessa oon jo aika tyytyväinen kämppään.

Asun siis ihan keskustan tuntumassa hyvin edullisesti ja niinhän se on että sitä saa mistä maksaa – mun huone on tosiaan aika pikkuruinen ja sänky 80cm leveä. Oon tässä 25 vuoden aikana asunut noin 20 asunnossa noin 30 kämppiksen kanssa ja tää on kyllä huonoimmasta päästä niistä kämppisseteistä, nimittäin yhteiset tilat on jätetty ihan oman onnensa nojaan ja kämppikset ei juuri poistu huoneistaan vaikka potentiaalia tosi kivaan yhteisölliseen asuntoon ois todella! Kämppä itsessään vois siis olla aivan superkiva mutta yhteisten tilojen käyttäminen pyykinkuivatukseen ja omien huoneiden lukitseminen sieltä lähtiessä/siellä ollessa ei edesauta yhteisön muodostumista.

Mulla piti olla 6 norjalaista kämppistä mutta toistaseks ei ensinnäkään oo kenelläkään tiedossa heidän lopullista lukumäärää – kuulemma ei ole varmaa (?!) onko yhdessä huoneessa asukkia – ja vaan 3 tyttöä on ilmeisesti norjalaisia. Parin kansallisuudesta ei oo tietoa, ehkä Lähi-idästä ja Afrikasta päin nää miehet ja heistäkin vaan toisen nähnyt. Eli meitä ois tässä yhtälössä 6 mutta yksi mysteerimies saattaa siellä asustaa. Vähän jännitystä elämään! Aattelin kyllä laittaa vuokraisännälle viestiä että montako meitä täällä on, aika hämärä juttu muuten asua viereisessä huoneessa... Ihan kivoja ne tyttökämppikset mutta tuskin mitään sydänystäviä meistä tulee, aika erilaisia kuin mä ja tosiaan jos kaikki vaan nököttää pikku kopeissaan ja välttää yhteisiin tiloihin tulemista kuin siellä on joku, se on myös aika haastavaa. Sen verran oon saanut selville lyhyissä keskusteluissa että yks kämppis maksaa omasta kopistaan 170e enemmän kuin mä ja se huone on ehkä neliön isompi, kauhee komero, eli tästä tuli kyllä hyvä mieli että mun huoneessa on ainakin hinta-laatusuhde kohdallaan. Katsokaa vaikka!



Jos tota ois sisustettu niin että siellä ois säilytystilaa tai edes jotain seinillä, se vois olla tosi toimiva. Nyt täytyy vähän keksiä luovia ratkaisuja että kamat mahtuu. Onneks IKEA-reissujen ansiosta sain tästä ihan kotoisan. Iso ikkuna tuo paljon valoa ja pienet vuoristomaisemat hymyn huulille eli kyllä tää tästä! Huoneessa on aika kylmä (huono eristys) mutta onneks irtolämmitin ja viltti auttaa ja on oikeen kivan lämpönen kun niin haluu. Ja ehkä saan tänne (80 cm sänkyyn) lämmittäjän jos rajasäännöt vähän kevenee! 



Joo, yhteisillä tiloilla ois potentiaalia vaikka mihin! Asioita joita arvostan suuresti on keittiö jossa on oikeesti hyvä kokkailla (lukuunottamatta toista jääkaappia jota "ei kannata avata koska se haisee" – kenelläkään ei oo tullut mieleen pestä") eli induktioliesi, tiskikone, uusi uuni ja kunnon tasot eli ei siitä valittamista kunhan kaikki hoitais kattilatiskinsä heti...  Samoin pyykkikone asunnossa on iso plussa – ja oon positiivisesti yllättynyt että näin kosteassa ilmastossa pyykit kuivui vuorokaudessa telineellä!! Meillä on kaks vessaa, toinen tytöille (4) ja toinen pojille (määrä X). Asunto on valtava (7 makkaria) mutta neliöt menee lähinnä käytäviin ja hukkaneliöihin eli hyvällä suunnittelulla se ois oikeesti voinut olla huikean kiva!





Ihmiset tekee kodin, niinhän sitä sanotaan ja jopa tää meiän pyykinkuivatushuone (= olkkari/ruokasali) oli oikein ihana kun tytöt tuli lettukesteille eilen <3


Sijainti on todellakin tän kämpän suurin vahvuus, kävelen keskustaan 5-10 min, riippuu minne ja koululle 40 min (bussi alle 10 min) ja luonto alkaa melkein kotiovelta.


Loppukevennyksenä muutama "vain Norjassa" -juttu!

1. Fiskekaker, aika limaiset ja valkoiset kalapihvit joita tursuaa kaupan hyllyt ja joita meille karanteenissakin muutaman kerran tarjottiin.


2. Paikalliset työmiehet syömässä lounasta purjeveneen mastossa.


3. Pulkka/rattikelkkaparkki Mäkkärin edessä. Jokaisena lumipäivänä. Aika söpö Mäkkäri muuten?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Bisous!