15 tammikuuta 2021

Hike 3: Fløyen x2

Kolmas haikki (kolmantena päivänä) oli Bergenin kuuluisimmalle vuorelle, ikoniselle Fløyenille (320m). Se on paitsi kiva kevyehkö reippailu ylös mutta vuoren päällä on lisäksi söötti pikkukylä, missä on kahvilaa ja esim. ihania vuohia! Lähdettiin sinne lumipäivästä nauttimaan ja jo lähtiessä oli tiedossa ettei ylhäältä varmaan juuri näe mitään. Eipä nähnyt ei! 

Tiesin että sinne meen kyllä toistekin varmaan kymmeniä kertoja, kun ihan keskustasta on lähtö ja ilman lunta matkaan menis varmaan reilusti alle tunti, eli ei sen takia haitannut yhtään ettei ekalla kertaa maisemaa saanutkaan ihailla. Ihana ulkoilu, jolla saatiin todella nauttia norjalaisten talvipäivän ilosta – kuten sanottu sitä lunta ei täällä liikaa liian usein vissiin oo ja jengi oli aivan onnesta sekaisin. Kaikki laski näitä mutkittelevia kävelyteitä rattikelkoilla alas hurjaa vauhtia ja muutama törmäyskin valitettavasti nähtiin, niin sekaisin porukka oli tästä talven ihmemaasta.

Maisemaakin enemmän arvostin vuoren kuuluisien vuohien halimista. Alas tullessa, auringonlaskun lähestyessä pilvet kuitenkin väistyivät ja näin maiseman, tosin en ihan ylhäältä asti. Todettiin että ens kerralla mukaan pitää ehdottomasti saada liukuri niin on kivaa liukua alas!

No, heti seuraavana päivänä inspiroiduinkin vaan päiväkävelyllä käymään uudestaan samassa paikassa ja oli muuten vähän toiset maisemat!!!! Oli niin täydellinen aurinkoinen pakkaspäivä että kontrasti oli melkoinen. Lopputulos oli että päivä 4 lopussa oli jo 5 haikkia takana ja siis yhteensä 4 eri vuorta... Sporttivaihto on lähtenyt hyvin käyntiin!!!! Ja mitä löysinkään – puskaan hylätyn liukurin eli pääsin laskemaan mäen alas kuten edellisenä päivänä olin kateellisena katsonut muiden tekevän. Vauhdin riemua mielettömissä maisemissa, ja viikko lähti siten käyntiin oikein lennokkaasti.

Nopea ohje Fløyenille pääsemiseen: jatka vaan Bryggenin takaa Fløibanen-funikulaariasemalta suoraan keskustasta ylöspäin, ja vaikka mitä eri kautta pääsee perille, aikamoista siksakkia.

Lumipyrymaisemaa:







Samasta paikasta kirkkaan sään maisemaa:








Noi vuohet on kyllä kaikista lempparein kaikista bergeniläisistä tuttavuuksista. Vaikka yrittivätkin blokata kuvissa mun vuorimaisemaa ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Bisous!