12 tammikuuta 2021

Karanteenikurjuutta(ko)

Tää karanteenihan on siis parasta ikinä, ja ihmettelenkin miten niin monet vaihtarit (meitä on 80 tässä hotellissa ja monet tilittää meidän hotellissa olevien chatissa) jaksaa valittaa koko ajan joko ruoasta tai ylipäätään siitä että pitää olla karanteenissa. Mä en oo koskaan aiemmin voinut näin hyvällä omallatunnolla nauttia vapaasta – ilman että kouluhommat on alkanut tai että on mitään töitä, saada ulkoilla kaikki päivät (keskiarvo ollut varmaan jotain 5-6 h päivässä ulkona) ja tulla syömään ihan jees ruokaa kolme kertaa päivässä, nukkua pitkiä öitä ilman herätystä. Ja joku valittaa?????? 

Aattelin laittaa tänne vähän yleistä Bergen-fiilistelyä. Maisema on muuttunut aika hurjasti tässä viime päivinä, ja kiva nähdä tää kontrasti eli lunta tuli vasta kolmantena päivänä perillä! Aika eri maisema just noi vuoret varsinkin kun hohtaa nyt valkeina. Kaupungista yleisfiilikset on kotoisa, pieni, söpö, värikäs (joka kadulla tyyliin joka talo on eri värinen!), kaunis, kyllä täällä varmasti viihtyy 5 kuukautta!






Kävin yks päivä kävelyllä kotitalolla, ai hitsi se onkin lähellä keskustaa, kävelin vaan ihan rauhassa iltasella keskustasta ja tajusin yhtäkkiä että olin jo kävellyt ohi. Tyyliin viis minuttia keskustan idyllistä, söpö talo oikeen söpöllä kadulla. Kaikki täällä on vaan yksinkertaisesti käsittämättömän söpöä, sellaselta idylliltä kyllä tuntuu ettei täällä voi rikoksia ees tapahtua. Vaikka tää on Norjan toiseks suurin kaupunki, tuntuu ihan pikkukylältä.


Maisemanvaihdos oli kuitenkin aikamoinen nyt kun saatiin hurjasti lunta – ilmeisesti täällä ei tavallisesti tuu näin paljon lunta – antaa kuvien puhua puolestaan! Ekana lumiaamuna ei juuri näkynyt vuoria mutta kyllä se päivä siitä kirkastui ja talvi-idylli oli valmis! Nää talothan on ihan kuin jostain sadusta, piparkakkutalofiilis.









Äkkiä tänne kotiutuu kun jo tokana päivänä törmäsin kadulla tuttuun! Nimittäin meidän tuleva luokkalainen joka on mun opiskelijajärjestön hallituksessa myös eli on kyl videolla nähty mutta oli niin hauskaa vaan sattumalta nähdä kävelyllä. Ja paikallisetkin on jo tulleet kysymään apua (yhden rouvan kännykkä oli mennyt pimeeks ja siinä sit autoin soittamaan kampaajalleen että on myöhässä) eli kyllä tässä sellanen pienen kylän fiilis tulee väkisinkin. Niin supliikkia porukkaa kun ykskin rouva alkoi yhtäkkiä höpöttää että kannattais nastat ostaa kenkiin ja juteltiin sitten varmaan vartti kun oltiin matkalla samaan suuntaan. Ihanan tervetullut olo kun jengi vaan randomilla alkaa jutskailla ja tervehtii muutenkin vastaantullessa monet ja hymyilee!

Ajattelin vielä näyttää millasta karanteenikurjuuden safka on. Aamusin on tullut joko täytetty patonki tai muu herkkuleipä ja hedelmä ja pillimehu. Lounaalla on tarjoiltu joku ruokaisa pasta- tai ohrapohjainen kana- tai kikhernesalaatti esimerkiksi, ja illalla riisiä tai perunaa ja kanaa tai kalapihvejä tai muuta vastaavaa. Ihan perushyvää ruokaa, toki kiva päästä sit ite kokkailemaan kun 10 päivää joku muu päättää mitä syöt. Eipä voi moni sanoa olleensa Norjassa monta päivää käyttämättä kruunun kruunua!



Näihin kuviin, näihin tunnelmiin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Bisous!