14 syyskuuta 2012

Ekan kouluviikon tunnelmia



Hengissa selvittiin ekasta kouluviikosta! Kaikkeen tottuu, sanotaan ja se pitaa kylla paikkansa. KAIKKI siis IHAN KAIKKI tehdaan eri tavalla: kukaan ei kayta lyijykynia, kirjoja ei kayteta ollenkaan vaikka ne kylla on kotona, liitutaulu, kello soi tunnille ja pois, kaikki on valkat ulkona, kaikilla on mielettoman kaunis kasiala myos pojilla, kaikki on tosi motivoituneita opiskelemaan, ihan vaan muutamia mainittavaks. Se on niin hauskaa vaan matkimalla oppia kaikki tavat ja kirjoittamattomat saannot mutta kylla nekin kolmannen paivan jalkeen sujui jo hyvin.

Tavoista yksi on ylitse muiden! Kaikki tietaa etta ranskalaiset tekee poskipusuja. Se on uskomatonta miten paljon niita tehdaan se pitaa siis ite tulla testaamaan en ois ikina uskonut miten merkittava osa se on kaikkea. Yritin tanaan laskea vahan etta monen kanssa ne tein mutta se on mahdotonta, varovainen arvio 80. Kaytavalla kaikki joiden kanssa sa oot puhunut pusitaan ja kysytaan vaan miten menee ja vastataan etta jep enta sulle, pihalla ennen koulua ja valkilla ei tarvii keksia puuhaa kun niita tehdaan. Se on tosi koomista katella kun joku porukka tapaa ja siina sitten jos jotkut istuu niin kyykitaan ja kumarrelleaan ja pusitaan. Ei olla juroja suomalaisia katse maassa vaan todella tullaan iholle!

Kun opettajat kuulee mun ranskan totta kai ne tajuu etta en oo ranskalainen. Heti ekana ne sanoo niin sa oot Norjasta eiks. joo en oo.

Meilla oli tanaan 3,5 tunnin hypari jolloin kaytiin viereisessa hypermarketissa lounaalla, se maksaa saman kuin koululounas noin 3 euroa. Oltiin ottamassa arskaa nurtsilla, viikonlopuksi on luvattu viela lampimampaa kuin tanaan noin 23c...

Mulle selvis yks todella mielenkiintoinen ja odottamaton juttu tassa pari paivaa sitten mutta kerron siita ens kerralla. Hyvaa viikonloppua!


6 kommenttia:

  1. mustaki on jotenki vaikee kyl kuvitella että niitä poskipusuja ihan oikeesti annettais koko ajan ! :D tai ku oon jotenki ain kuvitellu et se on vähän semmonen yks stereotypia ranskasta, tai sillai en oo kuvitellu että niitä oikeestikki niiku koko ajan annetaan :D mut jännä kuulla !

    - onerva

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ihanaa onsku ku kommentoit! totta nii maki aattelin!

      Poista
  2. noi poskipusut on niin totta! tapasin tnää yhen jätkän joka oli ollu suomes vaihos ja heti vaan pusut kehii! :D meil ei kyl vaa oo porukka yhtään noi motivoitunut! tai ainakaa kielissä.. nimimerkillä nää on lukenu enkkua neljä vuotta ja se on aika hubaa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. joojoo ei ne mitaan enkkua osaa mutta muita kylla! oijoi vahan siistii et suomessa vaihossa

      Poista
  3. ihana postaus kati, nauroin ääneen tolle poskipusutarinalle! :DDD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. sa oot ihana. hahahahah nii maki nauroin vaa ku nain livena :D

      Poista

Bisous!