27 syyskuuta 2012

Syksy tuli



Viime viikon liikunnat: kolme kertaa joku 4km kavely koiran kanssa, 10 km juoksu host aidin kanssa, 30 km pyoralla host isan ja siskon kanssa ja joka paiva pari kilsaa koulumatkat. Pyorasta viela (kuvassa) renkaat sen sentin paksuset ja tanko tosi alhaalla ja ei jalkajarruja ja sata vaihdetta tyyliin mut en kayttany niita oikeestaan ja mentiin valilla 35km/h eli vedet silmissa ja ajettiin autotiella. Pelotti ekaa kertaa taalla, niin suuri todennakoisyys oli etta kaatuisin ojaan, en kaatunut! Kyparaa en oo kayttanyt varmaan viiteen vuoteen mutta lopulta se toi ihan hirveesti turvaa ja en ollu ainoo.. Ainiin satula oli kova kuin kivi ja siks lainasin host aidin pyorailushortseja joissa on pieni tyyny takana! Se oli ihan kuin outoa unta pyorailla noilla varusteilla lehmien ja lampaiden keskella Ranskan maaseudulla, uutta kokemusta taas!

Meidan luokkalainen poika asuu ihan vieressa ja kuljetaan yhdessa joka toinen viikko kun se on sen aidilla. Perhe on ihan liikuntafriikkeja, jokainen treenaa siis treenaa-treenaa tosissaan jotain 3-5 kertaa viikossa. Olin ti laakarissa koska joka paikkaan tarvii laakarintodistuksen, esim jos hankin kortin laheiselle salille, siihenkin tarvii sen. Suomen ja Ranskan yksityisen laakarin hinnoista ei voi puhuu samassa lauseessa, oltiin host aidin kanssa samalla ajalla joku 20 min ja maksoi 23 euroa; Suomessa heti 80e. Kunta tukee nuorten liikuntaa ja salikortti ei maksa paljon, ostan ehka kymppikortin ja sit voin kayda yksien kavereiden kaa siella :) Suomalaisuus herailee, siella on myos sauna! Vuoro saunaan pitaa tosin varata ettei vaan kukaan muu osu samaan aikaan... Toistaiseksi juoksen viela kun on hyvat ilmat mutta kun alkaa kylmeta niin ois kiva.

OIOIOI sain hissan pistarista 2/10 :D en ollut siis yhtaan valmistautunut joten oon tosi tyytyvainen.. Taalla ei vissiin oo kokeita juurikaan mutta isoja pistareita mitka kestaa tunnin, niita on parin kolmen viikon valein. Matikasta sain 10/20 ja Taloustiede tms aineesta mielettomat 8/20 joka oli oikeesti luokan keskiarvoon suhteutettuna huikea! Se maikka kirjoitti pitkat sepustukset (se luuli etten tajuu mitaan) miten rohkaisee mua kovasti ja on ylpea tasta suorituksesta ja etta hienosti ymmarsin paaoman jotain selittaa - oudoin tunne ikina etta tiedan jotain taloussanoja ranskaks mutten suomeks ahahaha). Aluks tuli pienena shokkina mutta ma oon tosiaan TALOUSLINJALLA. Opiskelen siis sanastoa tyyliin asuntosaastaminen, kuluttajatyytyvaisyys, mikrotalous ranskaksi... Ekat tunnit olin ihan kujalla mutta nyt se alkaa olla mun lempiaine. Paras olla, sita on painotuksen takia kuusi tuntia, kylla, kuusi tuntia viikossa. Kuusi. Toinen ihan mielenkiintoinen juttu on opiskella espanjaa ranskaksi. Ei muuten mitaan mutta kaikki muut on lukeneet viisi vuotta ja ei ne mitenkaan hyvin osaa mutta silti meille opetetaan menneita aikamuotoja. Osais ensin ne perusasiatkin. Joka tapauksessa ihana kieli ja tykkaan niista tunneista vaikken paljon ymmarra. Siella myos tulee olo etta oonpas hyva ranskassa kun sita sentaan ymmartaa!

Viikonlopun vietin peiton alla nukkuen tyyliin kokonaan, kamalaa mutta pakko se on joskus sairastaa. Viis paivaa sita kesti ja vihdoin ohi, kaikki on nyt kipeita kun on satanut ja tuulenut. Ja hyva viikonloppu osui koska launtaina eli tana viikonloppuna me lahdetaan lansirannikolle, mun hostsiskolla ja -isalla on thriathlon kisat ja ollaan yks yo mokissa :) Kiva nahda vahan muita maisemia. Kahden viikon paasta AFS:n tan alueen vaihtarit kokoonnutaan laheiseen kaupunkiin yhden yon "leirille", innolla odotan vaihtaa kuulumiset muiden kanssa ja kuulla miten on kaikilla mennyt.

Tallaista tanaan, kauheeta miten tata tekstia tulee!

K

Ps, taalla syksy ja kaikki muutkin vuodenajat alkaa tiettyina paivina, kalenterissa luki 22.9. etta syksy alkaa ja niinpa alkoi - maanantaina kun menin kouluun oli ihan hirvea ilma: lehdet lensi naamalle ja kamala tuuli ja sade. Suomessa vaan puhutaan etta syksy tuli mutta taalla ihan tosissaan tiedetaan milloin se alkaa!

4 kommenttia:

  1. Haha! Mä sain matikan pistarista 4,5/6 vaikka kaikki tehtävät oli sanallisia :) Oli semi hupaisaa, koska ranskikset iloitse 3-4 pisteestäki. Täällä sataa ja porukka ei oo kauhee liikunnallista - valitettavasti. Eikä aikaakaa oo ollu, nyt onneks viikonloppuna aikaa vihdoin kunnon lenkille. :D Hirvee ikävä juoksemista, että siks käy kateeks! Boncourage et bisous <3 xx

    VastaaPoista
  2. Siis tehän ootte kuin oikeita siskoksia! Nauti pyöräilystä, täällä pyöräillään enää sisällä, ja juuri tänään Tor de Korso, Wilman tahtiin!
    Sun blogia on tosi kiva lukea! t. Lea M.

    VastaaPoista
  3. Waau sulla menee hyvin koulussa! Ps, kypärä pukee sua ;)

    VastaaPoista
  4. ihania kommentteja! tuli hyva mieli lisaa :)

    VastaaPoista

Bisous!