23 elokuuta 2017

'Koulu alkoi'

Vaihto-OPINTOJA vartenhan tänne tultiin mutta kyllä se silti kirpas laittaa herätys viime viikon maanantana kun oli aika ruveta hommiin! Onneks saavuin jo keskiviikkona että oli aikaa asettua ja tutustua ennen koulun alkua. Ja tietty sopeutua aikaeroon. Meillä oli vapaaehtoinen espanjankurssi 3 tuntia päivässä ekan viikon, mentiin ma-to ja loppujen lopuks se oli aika turha. Nyt kun oikeet kurssit on alkaneet niin kyllä oppii niin paljon enemmän ihan vaan normi luentoja kuuntelemalla ja osallistumalla keskusteluun kuin sillä että joku yrittää jankkaa kielioppia sun päähän..!


Koulun alku ei kuitenkaan menoa hidastanut, käytiin joka päivä tekee jotain kivaa porukalla. Yhtenä päivänä käppäiltiin Barrancon alueella, missä ollaan käyty ulkona - en ollu päiväsaikaan käynytkään vielä ja toi osottautu tosi kivaks, hirveesti värikkäitä taloja ja sit noita upeita seinämaalauksia joita varten sinne mentiin. Uusia vaihtareita saapui viikolla päivittäin, muun muassa tosi hauskoja ruotsalaisia ja ranskankielisiä paljon, kiva myös kun tuli espanjalaisia! 

Noista kuvistakin vähän näkyy muuten että toistaseks ei oo Limassa nähty hiekkarantaa, täällä on vaan isoa kivikkoa. Ihan parit uimarannat vissiin on hiekkaa mutta vähän kauempana täältä. Ja muissa kaupungeissa kyllä, rantaviivaahan Perulla on. Surffatessa vaan oli vähän epämukava käppäillä niillä kivillä, en tiedä kuinka paljon täällä muuten tulee uitua.









Sitten koulu järjesti meille retken Circuito Mágico del Agua -suihkulähdepuistoon, siellä oli vaan kauheesti isoja suihkulähteitä jotka oli valaistu pimeällä ja sitten jotain spektaakkelia vedellä ja lasereilla ja muuten. Siellä oli kaikenlaista ohjelmaa tiimeissä, ihan kivaa tutustumista. Pointti on vaan ollut hengata kaikkien kanssa koko ajan, mikä on ollu tosi rentoa ja hauskaa kun ei oo mitään mitä kotona tarttis tehdä tai asioita joita hoitaa, siks voi vaan mennä kaikkialle mitä keksitään!






Oltiin kans syömässä ehkä parhaassa raflassa missä oon ikinä ollut, 20 eurolla sait niin uskomattoman buffetin ettei voi tajuta, siellä oli paitsi metreittäin buffet-pöytää, sai myös tilata artisaanipasta-annoksia, grillistä mitä vaan, aasialaista monenlaista, sit noi jälkkärit oli ihan uskomattomat... Kaikki vieläpä tosi hyvistä raaka-aineista!



Siellä raflassa keksittiinkin että pidetään meillä kemut jotka nimettiinki sit meidän tupareiks... Niitä on kyllä vielä monet tulossa, kun kämppiksiä ilmestyy lisää!




Meillä kävi just tolloin tupari-iltana vaihtari Suomesta kattomassa yhtä vapaata huonetta, hän oli israelilainen mutta opiskeli Suomessa ja tuli käymään suomalaisen poikaystävänsä kanssa. Oli niin random ku yhtäkkii himassa pyörii joku Suomesta! Mimmi oli ihan huipputyyppi mutta ei valitettavasti ottanut sitä huonetta kun se oli tän talon pienin, ehkä joku 6 neliöö ja ei luonnonvaloa. Tosi halpa kylläkin, selvästi halvempi kuin meillä muilla (240 vs 280 euroa kai). Kummasti Hong Kongissa häkissä asuneena sekin näytti ihan ok:lta. Pääs kuitenkin tupareihin vaikkei meille sit muuttanutkaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Bisous!