31 elokuuta 2017

Universidad ESAN


Voisin nyt keskiviikon ja juuri alkaneen viikonlopun kunniaksi kertoa vähän koulunkäynnistä täällä. Kaks kokonaista kouluviikkoa nyt takana ja aika nopeesti päästy jyvälle siitä miten paikalliset yliopistoa käy. Meitä vaihtareita välillä ihan hävettää kun paikalliset kysyy mitä kursseja ja millaisia päiviä meillä on...

Ensinnäkin, meiän koulu ei oo mikään persaukisten opinahjo, nää perulaiset maksaa tyyliin tuhat euroa kuussa opiskelusta. Sen takia musta tuntuu vielä kauheemmalta se että ne on parhaimmillaan koulussa perjantai-iltana iltakymmeneen ja palaa lauantaiaamuksi seitsemäksi, tai käy luennoilla sunnuntaina. Mieti, maksat siitä että oot yötä päivää koululla. Mulla on siis maanantaisin koulua 9-15 ja 18-20:50 (hypäri ihan hyvä nettikurssin tai muiden tehtävien tekoon ettei tarttis viedä töitä kotiin), tiistaisin 9-11:50 ja keskiviikkoisin 13-14:50.

Luentoja voi siis olla aamuseitsemän ja iltakymmenen välillä. Monet asuu tunnin parin päässä koulusta eli ei oo helppoa aamuruuhkissa matkata aamuyöstä ja myöhään illalla. Mulla menee yhdellä bussilla liikenteestä riippuen 35-55 minuuttia, se lähtee puolen kilsan päästä kotoa. Tosi kätevä ja toistaiseks oon päässyt istumaan joka päivä. Bussi maksaa ihanan 1 solen eli noin 30 senttiä.

Olin pyytänyt mun tutorilta että yrittäis hoitaa mun kurssit silleen että ei ois lauantaisin eikä mielellään perjantaisin koulua kun se ilmoittautuminen oli ennen mun Peruun saapumista, mutta saatiinkin sumplittua vielä niin että sain torstainkin vapaaksi. Ihan parasta. Meidän pitäis periaatteessa olla 80% luennoista paikalla mutta ei se oo vissiin kauheen tarkkaa, ainoo vaan että kun proffat laittaa yli joka toiselle luennolle jonkun kuulustelun tai arvosteltavan tehtävän niin niitä ei tietty viiti liikaa missata. Ainoo tavoitehan on päästä kurssit läpi, tuntuis vähän nihkeeltä ens keväänä palata Suomessa luennoille.

Käsienheiluttelukurssien valikoima onkin meidän yliopistolla poikkeuksellisen laaja ja sain erittäin mukavan setin kasaan.

Comunicación y Publicidad - Viestintä ja mainonta 3 tuntia viikossa
Marketing y Comunicación - Markkinointiviestintä 2x3 tuntia viikossa

Nää kaks kurssia on nimiensä mukaisesti käytännössä sama. Kuuntelen yhdeksän tuntia viikossa samaa aihetta - proffa on eri näillä mutta päivän aiheet on ainakin nyt ekat kaks viikkoa olleet täysin synkassa, samoin proffien luentodiat ja luennoilla tehdyt tehtävät. Jos ei muuta niin varmasti mun markkinointisanasto kehittyy huhhuh, ei ihan hirveesti oo haastetta mutta hyvä puoli on että noi on tosi keskustelevia kursseja kummatkin joten luennoilla lähinnä vaan jutellaan yleisesti.

Ensiksi mainitussa meitä on vain 5 siellä kurssilla niin se on mulle vähän kuin espanjankurssi, oikeesti vaan jutellaan ja se proffa rohkaisee varsinkin meitä kahta vaihtaria, mua ja mun saksalaista kämppistä, kauheesti keskuteluun.

Toisen kurssin proffa on ilmeisesti kauheen hauska vitsiniekka kun kaikki nauraa puolet luennon kestosta. Ootan sitä päivää kun tajuun ne vitsit. Jos yhdenkin tajuun joka tunti niin oon aika ilonen!! 

El Marketing Social - Yhteiskunnallinen markkinointi 3 tuntia viikossa

Tää kurssi olikin nimestään huolimatta enkuks. Vähän ärsytti kun ekalla luennolla puertoricolainen proffa (puhuu siis täydellistä espanjaa ja enkkua) alkoikin puhua enkkua. Hyvät uutiset on, että kirjoitin tästä nimenomaisesta aiheesta mun kandin. En lukenut ekaan testiin ja meni ihan heittämällä, toivon että sama jatkuu. Toi on parasta käsienheiluttelua mitä on, ihan maalaisjärkikurssi. Proffa on myös tosi rento, ollaan päästy kummallakin kerralla tuntia aikaisemmin ja sillä on tunnetusti helpot kokeet. 

El Taller de Servicio al Cliente - Asiakaspalvelutaitojen 'työpaja' tms. 3 tuntia viikossa

Täällä oon ainoo vaihtari ja perulaisia on joku reilu 20, mikä on ihan mahtavaa. Proffa puhuu ihan tajutonta vauhtia mutta huomas että jo toisella luennolla ymmärsi paljon enemmän kuin ekalla. Kurssi on samaa kuin mitä missään mun aikaisemmissa työpaikoissa on opetettu ekana päivänä, tyyliin 'asiakas on aina oikeassa' ja 'asiakas on tärkeintä mitä yrityksellä on'. Helppoa ja kivaa.

Human Behavior in Organizations - Ihmisten käyttäytyminen organisaatioissa puol tuntia viikossa

Paras veto ikinä ottaa tää kurssi! Kaikkia kavereita harmittaa kun ei pysty enää ilmoittautumaan tälle. Tää on siis täysin nettikurssi eli meidän pitää neljän kuukauden aikana lukea joku pieni nettikirja ja tehdä pari tehtävää ja kokeet jotka on kurssin ohjaajan mukaan sairaan helppoja.

Kaikilla neljällä livekurssilla tehdään iso ryhmätyö ja lisäks esitelmä tai pari ryhmissä. Ne on parhaita siinä mielessä että tutustuu väkisinkin paikallisiin. Samoin tähän mennessä ollaan oikeestaan joka tunti tehty jotain paritehtäviä tms. ja sovellettu 'oppimaamme' joten tulee siinäkin tutustuttua. Välillä on ollut vähän hyödytön olo kun ei osaa välttämättä muotoilla hyvin vaikka tietäis jotain aiheesta, mutta pikku hiljaa!


Meidän yliopisto ja kampus on aika isoja (ainakin mun 150 opiskelijan Suomen kampukseen verrattuna) enkä vieläkään tiedä varmaan puoliakaan jutuista mitä sieltä löytyy. Kuten kaikkialla täällä, henkilökuntaa on noin viisinkertaisesti Suomeen verrattuna mihin vaan työtehtävään. Kuljet kampuksella ja pieniä miehiä punaisissa vaatteissa vaan parveilee vastaan. Esimerkiks viime viikolla yks luokka piti jakaa kahteen osaan väliseinällä ja sitä seinää tuli avaamaan kolme miestä. Taulunpyyhkijämiehet tulee aina luennon aluksi ettei proffan tarvi turhaan. Hississä onneks ei itse tarvitse painaa nappia vaan tervehdit, sanot kerroksen ja kiitos hei, äijät viettää koko päivän ajelemassa hissillä. Helppoa ja kivaa.


Meillä on koululla iso valikoima ryhmäliikuntaa ja harrastekursseja, valokuvauksesta latinalaisiin tansseihin kuten salsaan ja marineraan, taekwondosta maalaukseen ja niin edelleen. Salsassa kävin viime viikolla, treenit oli vaan vähän pitkät kun kolme tuntia perjantai-iltapäivänä mutta aion mennä uudestaankin kun se proffa oli tosi hyvä ja meitä oli varmaan 60-70, ihan hullun kivaa. Ravintoloita on kai kaksi ja sit yks kahvila. Kouluruoka maksaa about saman kuin Suomessa, noin 2,5€ alkuruoan ja jälkkärin kuten pienen hyytelön tms. kanssa. 

Koulusta viiden minuutin matkan päässä on varmaan kymmenen halpaa lounaspaikkaa, joissa syö kans kolmella eurolla tosi hyvin. Musta on upeeta täällä nähdä joka päivä valtameri ja vuoria, jotenkin tosi tunnelmallista. Koulukin on vuoristojen ympäröimä, ihanaaaaa



Oli nyt hyvä että kirjoitin tänne vähän koulusta etten ihan unohda että sellaistakin pitäis välillä käydä, nyt nauttimaan neljän päivän viikonlopusta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Bisous!