29 elokuuta 2017

Vaihtareita ja härkiä menossa mukana

Aika nopeesti on tosiaan taas viiden vuoden tauon jälkeen muistunut mieleen tää vaihtarin elämän helppous (äiti ja iskä, kuten huomasitte Suomessa opiskelu olikin niin hirveen rankkaa). Yhtä 'integraatio'kemua ja -reissua, välillä käyt näyttäytymässä luennolla ja sama jatkuu, siivooja siivoo kotona ja läksyjä ei oo niin eipä muuta tekemistä oiskaan! Toissa viikonloppu oli aika touhukas, oltiin perjantaina ehkä 150 vaihtarin kemuissa, meitä oli varmaan kymmenestä yliopistosta. 

Sinne 20 kilsan päässä sijaitsevalle bilemestalle pääseminen oli kyllä yks työmaa - kerron liikenteestä myöhemmin tarkemmin, se vaatii kunnon tilityksen - mutta tässä yks esimerkki: matkaan meni 2,5 tuntia. Meidän oli tarkoitus lähteä ennen ruuhkia mutta ylläri, bussi lähti 1,5 tuntia ilmoitetusta ajasta myöhässä (onneks kiirehdin laittautumisen kanssa) ja jouduttiin pitämään pissatauko, osa jätkistä kusi pulloon matkalla hahaa! Kuten kuvasta näkyy, siellä olis ollut uima-allas mutta +15 asteessa ei kauheesti houkuttanut.



Tässä otettiin kämppiskuvaa, meitä oli tuolloin vielä vaan 7 täällä - nyt jo 9 - ja sitten pari muuta tunki kuvaan mukaan! Löysin myös Suomi-tyttöjä, meitä on varmaan vaan me 4 Limassa tän lukukauden, kauppiksessa ja lääkiksessä. Joensuun murteen tai ylipäätään suomen kuuleminen oli ihan hauskaa tässä ympäristössä.





Lauantaina oli tosi kiva käydä syömässä mun kaverin kaverin kanssa, perulainen jätkä siis joka oli Suomessa vaihdossa kevään! Ihan Suomi-fani! Käytiin paikallisessa kiina-peru-fuusioravintolassa eli Chifassa, hyvin maistui taas kiinalainen piiiiitkästä aikaa!


Sit vaan meidän yliopisto järkkäs meille pienet kemut, moni jengistä jo näköjään hyytynyt ku meitä ei ollut ihan hirveesti. Ite en sillon lähtenyt jatkoille ja onneks en, kolmelta pöllittiin puhelin baarissa. Oon jo pari kertaa jättäny kännykän kotiin baariin mennessä ja aion jättää tulevaisuudessakin, melkeinpä joka reissun jälkeen kuulee että joltain viety... Ainakin kymmenellä ihan tässä parin viikon sisään. Eikä monilla oo ees vakuutusta, oon kuullut tähän mennessä että vaan jenkeillä ja suomalaisella joilta varastettiin oli vakuutus.


Sunnuntaina oli kauhee väsy mutta lähettiin sit kuitenkin Torofestiin, tapahtumaan josta en tiennyt mitään sinne lähtiessä. Sehän osottautukin ihan huikeen hauskaks päiväks! En jotenkin uskonut että siellä ois oikeita härkiä tai mitään mutta olihan siellä, ja yhtäkkiä mun saksalainen kämppis olikin keskellä areenaa juoksemassa härkää pakoon?! Pelkäsin ihan hulluna että menettäisin tän huikeen tyypin jonka kanssa saanu pari viikkoa vasta asua!!



Ensin oli kevyttä heppa- ja marinera-tanssishowta, ja kun härät tuli kehään niin huhhuh. Tuolla ei siis tapettu mitään eikä ollut miekkoja tai muuta, ne vaan juoksi sitä härkää pakoon. Järkeä vai ei.




Noi härät oli sitäpaitsi ihan hulluja, ne yritti juosta sieltä kehästä aidan yli pois ja kaikkee! Sit sen jälkeen alkoi tosi hauska osuus, kateltiin perulaista kansantanssia ja sit modernimpaa. Pienet pienet perulaiset miehet (nää on oikeesti lyhempiä kuin Aasiassa päin keskimäärin, oma tutkimus.) tanssi ihan huikeen hyvin!

Sit alkoi vähän jotain stand-up komiikan tyyppistä ja se olikin pieni haaste espanjaksi, sitten vaan yleistä bailausta. Laittakaapa sadoittain suomalaisia sunnuntai-iltapäivänä (suurin osa) selvinpäin ja latinomusiikki täysille, tanssiiko kukaan? Ja huhhuh mikä meno tuolla oli. Tätä mä rakastan täällä eniten!!!




Tän touhukkaan viikonlopun jälkeen olikin kiva herätä 6:30 todellisuuteen - kurssien alkamiseen! Onneksi kouluviikko on kuin onkin vaan maanantaista keskiviikkoon hahahahahahahahahahahahahahahaha (koulusta myöhemmin kun jaksan kirjoittaa jostain järkevästä)

Keskiviikkona lähettiin siis ulos mitäpä muutakaan kuin juhlimaan alkanutta viikonloppua! Pentti-päivä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Bisous!