15 elokuuta 2017

Lattarisoitumista

Pikku hiljaa alettu asettua! Nyt on tullu tutuks koti, kotikulmat, kämppikset, hirvee kasa vaihtareita ja tutoreita ja muita perulaisia, meri, kongressi, yliopistokin vähän, yks vuori ja vesiputous, aika monta baaria ja ruokakauppaa + puhelinkauppa. Jotain voin jo sanoa tietäväni paikallisesta elämäntyylistä...

Oli ihanaa kun mun tutor Marcela kutsui ekana päivänä mut ja toisen tutoroitavansa, yhen ranskalaisen tytön, niille syömään. Kunnon aloitus tälle vaihdolle perulaisessa kodissa perulaisten kanssa ihanaa perulaista ruokaa!

Ekasta päivästä lähtien ollaan myös vietetty tosi paljon aikaa kämppisporukalla, meillä on niin huikee jengi tässä talossa!! Ens postauksessa lisää siitä mutta Saksasta, Jenkeistä, Meksikosta ja Belgiasta ihan timanttista porukkaa! Muut on saapunu Peruun samoihin aikoihin joten ollaan oltu yhtä turisteja mikä on ollu tosi kiva, yhdessä kierrellä ja tutustua kaupunkiin ja toisiimme.

Säikähdin vähän ekana päivänä kuinka kylmä täällä oli, varmaan 16+ ja tihutti, asutaan 300 metrin päässä merestä ja tuuli käy myös tosi kovaa. Mullahan on mukana siis tasan meidän yliopiston kollari ja farkkutakki, ei muuta kuin kesävaatteita. Fiksusti tehty hyvä minä.


Käytiin koulun kanssa tutustumassa Perun kongressiin täällä Limassa, se oli hämmentävä reissu ekan päivän jetlag pöhnään - käytiin seuraamassa kongressin istuntoa ja yhtäkkiä kaikki parlamentaarikot nous ylös ja taputti meille... Oli aika vaikeeta vielä seurata espanjaks mitään poliittista väittelyä mutta sit yks poliitikko ja kenraali tuli heittää meiän vaihtariryhmälle kaikkee läppää ja oli tosi epämuodollista yhtäkkiä.




Kokattiin yhdessä uuden kämppiselämän kunniaks ja sit tuli jengiä istuu iltaa ennen kun lähettiin ulos. Ihan parasta joraa käytännössä pelkkää lattarimusaa klubeilla!! Kyllä muuten jengi osaa joraa täällä aijjai!




Tokana päivänä kun heräiltiin, lähettiin käppäilemään ja hoitamaan meille SIM-kortit - se olikin yks työmaa koska missään ei ollut mitään logiikkaa ja jonoja oli siellä sun täällä ja jengiä ihan hirveesti ja paikallisetkin oli hukassa, lopulta ne saatiin hommattua ja yhdet tai kahdet skoolattiin sille voittajafiilikselle. Oltiin taas porukalla meillä, kämppikset osottautu heti jengiks joka kutsuu talon täyteen porukkaa ja lähtee ulos aina kun joku ehdottaa, mahtavaa!! Käytiin myös yksissä kotibileissä + ulkona - se on tääl kiva kun jengi asuu paljon tällasissa valtavissa taloissa, 10-20 hengen voimin. Ei missään yksiöissä tarvii istua iltaa siis!



Lauantaina meitä odotti iloinen yllätys - aurinko ja vähän lämpimämpi keli!!! Kämppis tuli herättämään että nyt ulos, aurinko paistaa ja niinpä lähettiin kattelemaan kaupunkia. Kyllä muuten näyttää vähän erilaiselta kaupunki tossa valossa ja lämmössä, oli niin kaunista ja sellanen fiilis että wau, täälläkö oikeesti asutaan loppuvuosi!



Ajauduttiin juttusille yhden surffifirman jätkän kanssa ja vartin päästä huomattiin pukevamme märkäpukuja päälle. Oltiin puhuttu että mennään joku päivä mutta kun aurinko kerran oli paikalla ja oltiin vapaalla, ei sen kummempia mietitty vaan lähettiin aaltoihin!

En varmaan ikinä oo nähny niin isoja aaltoja kuin mihin se yksityisopettaja sit mut ajoi ja aluks pelotti ihan kauheesti, istuin vaan sen laudan päällä ihan paineissa ja tässä vaiheessa oli jo taas viileämpi ja vesi oli varmaan +18 tai jotain, aurinko oli pilvessä, mutta kyllä siihen sit tottu ja pikku hiljaa sai rohkeutta ja se opettaja oli tosi hyvä. Surffaus oman opettajan kanssa reilun tunnin, lauta sisältyi ja märkäpuku, maksoi noin 15 euroa, mikä oli mun mielestä ihan sopuhinta. Ja mitä en vieläkään usko todeks oli että me oikeesti onnistuttiin siinä!!! Kaikki napattiin useempi aalto ja oli niin mahtavaa! Uusiks heti kun vähän lämpenee ilmat.


Siinä oli viikon paras uus kokemus! Viikonlopun maisemia lisää myöhemmin, käytiin ekalla muttei varmasti vikalla hikella!

Mutta joo, hyvin sujunut kotoutuminen joka tapauksessa, espanjaks yritetty selviytyä ja ihmisiin tutustua sata lasissa. Vaihtarit on kaikki niin hype päällä ja tutorit myös, sit kun kurssit alkaa ens viikolla niin tutustuu muihinkin paikallisiin enemmän. En osaa vielä sanoa miltä tuntuu asua limassa mutta liikenne on ainakin ihan hullua ja just luettiin lehdestä että 80% perulaisista on aggressiivinen ajotyyli - ei kai! Se jos joku on ilmiselvää kun bussista tai Uberista kattelee sitä menoa. En IKINÄ ajais täällä metriäkään (ainakaan ehjällä autolla).

¡Hasta pronto!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Bisous!